Sekite mus Facebook'e!
Mišučių tortas – tikras konditerijos pasaulio meno kūrinys, žavintis ne tik puikia išvaizda, bet ir turtingu skoniu, kuriame harmoningai dera lengvumas ir švelnumas
. Šis tortas dažnai asocijuojasi su šventiniais renginiais ir iškilmėmis, nes gali bet kokį stalą padaryti rafinuotesnį ir apetitiškesnį.
Šio deserto pagrindą sudaro
beza,
išplakti baltymai su cukrumi, iškepti iki traškios plutelės
.
Ji suteikia pyragui oro ir unikalią tekstūrą, kuri puikiai kontrastuoja su grietinėlės įdaru. Sviesto kremas savo ruožtu gali sukurti sodrų kreminį skonį, kuris gali atsverti bezė saldumą.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- 72 % margarinas – 200 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Kiaušinių tryniai – 5 vnt;
- grietinė – 300 ml;
- Kiaušinių baltymai – 5 vnt;
- Cukrus – 160 g;
- Citrinos rūgštis – lašas.
Grietinėlės ingredientai:
- Sviestas 82,5 % – 150 g;
- kondensuotas pienas – 250 g.
Meduolio pyrago paruošimas:
Ištirpinkite šaltą margariną miltuose ir patrinkite jį ant smulkios tarkos. Į margariną ir miltus supilti kepimo miltelius, sudėti kiaušinių trynius, grietinę ir išminkyti tešlą.
Iš tešlos suformuoti bendrą gumulą, kuris padalijamas į 3 lygias dalis, kiekvieną jų nunešti į šaldytuvą, kol sustings. Tada tešlą patrinti ant stambios tarkos, iš šio trupinio suformuoti 3 pluteles
. Vandens vonelėje baltymus sumaišyti su cukrumi, tada komponentus išplakti iki stabilių viršūnių, įpilti citrinos rūgšties.
Perpilti merengę į konditerinį maišelį ir dekantuoti ant plutelių
. 40-45 min. kepti pluteles 100 laipsnių temperatūroje
.
Kremui išplakite kondensuotą pieną su minkštu sviestu iki kreminės masės.
Kiekvieno pyrago viršų aptepkite kremu, sumontuokite tortą.
Gaunasi gardus saldus pyragas „Mishka”. Tai puikus grietinėlės, bezė ir trapių pyragaičių derinys.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
