Sekite mus Facebook'e!
Krabų salotos yra populiarus patiekalas kai kuriose buvusios SSRS šalyse. Jos istorija siekia sovietinius laikus, kai buvo ribotos galimybės gauti jūros gėrybių, įskaitant krabus
. Yra kelios krabų salotų kilmės versijos. Viena iš jų teigia, kad salotos buvo išrastos 1930 m. kaip alternatyva brangiems krabų patiekalams
. Kita versija teigia, kad krabų salotos atsirado 1950 m. Maskvos ir Leningrado restoranuose kaip partijos darbuotojų ir intelektualų patiekalas.
Šiandien krabų salotos ruošiamos pagal skirtingus receptus, su skirtingais ingredientais ir gaminimo būdais
.
Krabų salotų ingredientai:
- Pupelių konservai – 200 g;
- agurkai – 200 g;
- krabų lazdelės – 200 g;
- krapų – 20 g;
- petražolių – 20 g;
- žaliasis svogūnas – 30 g;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis;
- lieso majonezo – 2 šaukštai. l.
Krabų salotų paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite dubenyje su konservuotomis pupelėmis. Iš agurkų pašalinkite vandeningą vidurį, supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite petražoles, krapus ir žaliąjį svogūną
. Prie krabų lazdelių ir pupelių sudėkite agurkus, žaliąjį svogūną, petražoles ir krapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite majonezu.
Visus salotų komponentus sumaišykite
.
Galite palikti šiek tiek žalumynų krabų salotoms papuošti.
Gaunasi skanios salotos, kurios puikiai tinka šventiniam stalui.
