Sekite mus Facebook'e!
Kai kuriems žmonėms pyragų gaminimas atrodo neįtikėtinai sunkus užsiėmimas. Dažnai argumentas, kad gerą tortą gali pagaminti tik konditeris, yra pagrindinė kliūtis pradedantiesiems virėjams. Tačiau verta paminėti, kad daugelį garsių tortų dažnai gamino neprofesionalai. Bandymų ir klaidų būdu gaunami puikūs receptai. Ypač
dabar yra daug įvairių tortų receptų pradedantiesiems. Pavyzdžiui, deserto „Kūčiukas” receptas.
Pyrago „Curly Boy” plutos sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- grietinė – 200 g;
- Soda – 1/2 šaukštelio;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Miltai – 160 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Kakava – 30 g.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 20 % – 600 g;
- Cukrus – 80 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g.
Glajui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 2 valg;
- Cukrus – 2 valgomieji šaukštai;
- Kakava – 2 šaukšteliai;
- Sviestas – 15 g.
Torto „Curly Boy” paruošimas:
Į dubenį suplakti kiaušinius, supilti druską ir cukrų, plakti plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į kiaušinių masę supilti grietinę ir sodą, išmaišyti
. Į
kiaušinių masę
persijoti 130 g miltų. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, pusę jos supilkite į kitą dubenį. Į vieną tešlos dalį supilkite vanilinį cukrų ir likusius miltus, išmaišykite.
Į antrąją tešlos dalį persijokite kakavą ir išmaišykite.
Į kepimo formas įdėkite pergamento – abiejų rūšių tešlai turėtų būti 2 formos. Kepimo
formų dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi. Taip pat rekomenduojame vietoj formų naudoti kepimo skardas
. Supilkite tešlą į formas, šiek tiek pasukdami, kad neliktų nelygumų ir burbuliukų.
Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Tuo metu paruoškite kremą – grietinę sumaišykite su klasikine grietine ir vaniliniu cukrumi, kol ištirps.
Palaukite, kol pyragaičiai šiek tiek atvės, tada juos perpjaukite skersai – gausime 4 plonus pyragaičius.
Du iš tortų – šokoladinį ir vanilinį – supjaustykite nedideliais kubeliais.
Pusę kremo užtepkite ant likusių pyragaičių, tiksliau – ant vieno iš jų. Grietinės sluoksnį paskleidžiame ant paviršiaus tolygiu sluoksniu
. Ant grietinės sluoksnio uždedame antrąjį visą tortą ir aptepame jį kremu.
Torto kubelius pamirkykite likusioje grietinėlėje ir tvarkingai išdėliokite ant viso torto pagrindo paviršiaus.
Norėdami paruošti glajų, į puodą supilkite grietinę, cukrų ir kakavą. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kol patamsės.
Supilkite glajų
į konditerinį
maišelį ir padarykite gražų šokoladinį raštą ant torto.
Belieka tortą uždengti dangčiu ir porai valandų pasiųsti į šaldytuvą, kad įsigertų.
Gausite įmirkusį, neįprastą, tačiau paprastą desertą.
