Sekite mus Facebook'e!
Uogos visada buvo svarbus produktas žmonių mityboje. Metant svorį daugelis mitybos specialistų pataria cukrų pakeisti uogomis, nes jose yra nedidelis cukraus kiekis. Vienomis naudingiausių uogų laikomi juodieji serbentai. Jis gali ne tik stiprinti imuninę sistemą, bet ir naikinti patogenines bakterijas, mažinti karščiavimą ir uždegimus
. Serbentuose esantis pektinų kiekis atlieka svarbų vaidmenį atsikratant sunkiųjų metalų ir toksinų.
Tačiau visus metus valgydami juoduosius serbentus nepasiteisinsite. Šias uogas geriau naudoti sotuose kepinių variantuose. Pavyzdžiui, pyraguose. Paruoškime lengvą uogų pyragą su juodaisiais serbentais.
Pyrago tešlos ingredientai:
- Miltai – 200 g;
- raugo – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 100 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- sviestas – 100 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- grietinė – 100 g;
- kondensuotas pienas – 100 g;
- kukurūzų krakmolas – 1,5 valg;
- raudonųjų ir juodųjų serbentų – 300 g.
Juodųjų serbentų pyrago paruošimas:
Į dubenį su sviestu įmuškite kiaušinį, supilkite druską, cukrų ir vaniliną, išmaišykite iki vientisos masės.
Į sviesto mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir greitai užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą
. Tešlą sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu
.
Plonu sluoksniu užtepkite tešlos ant formos sienelių ir dugno. Įdarui serbentus sumaišykite su krakmolu ir sudėkite ant formos dugno.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Tuo metu sumaišykite kondensuotą pieną su grietine.
Iškepusį uogų įdarą užpilkite ant grietinės ir kondensuoto
pieno
mišinio
.
Palikite pyragą 3 valandoms, kad atvėstų ir sutirštėtų.
Rezultatas – puikus kvapnus uogų pyragas su serbentais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
