Sekite mus Facebook'e!
Grietinės tortas – tai švelnus, lengvas ir saikingai saldus desertas, puikiai tinkantis jaukiems arbatos vakarėliams ir šventinėms vaišėms. Jo minkšta pluta, išmirkyta lengvoje ir gaivioje grietinėje, sukuria harmoningą skonių derinį, o kiekvienas gabalėlis tampa nepaprastai švelnus.
Šis pyragas mėgstamas dėl paprasto paruošimo ir natūralių ingredientų.
Grietinė desertui suteikia ypatingą kreminę tekstūrą ir lengvą rūgštelę. Norint pagardinti ir paįvairinti skonį, į grietinėlę galima įmaišyti vanilės, uogų, riešutų ar šokolado.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Kakava – 2 šaukštai;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Kefyras – 200 ml;
- Cukrus – 130 g;
- Miltai – 130 g;
- Augalinis aliejus – 4 šaukštai.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 20 % – 300 g;
- virintas sutirštintas pienas – 370 g.
Tortas su grietine:
Kiaušinius sumaišykite su druska, vanile ir klasikiniu cukrumi. Į mišinį supilkite kefyrą, persijokite miltus, sodą ir kakavą
. Išminkykite tešlą be gumuliukų, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-45 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Nuimkite nuo biskvito išgaubtą viršų ir supjaustykite į 3 plonus pyragėlius. Kremui sumaišykite kondensuotą pieną ir
grietinę. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sumontuokite tortą. Palikite tortą šaldytuve 2-3 valandoms, nepamirškite jo suvynioti į maistinę plėvelę.
Biskvito viršų supjaustykite trupiniais
.
Išmirkytą tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite biskvito trupiniais.
Tortas gaunasi saldžiai šokoladinis, su švelniais grietinės sluoksniais. Tai puikus pyragas prie arbatos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
