Sekite mus Facebook'e!
Patyrę virėjai šį ryžių ir vištienos patiekalą laiko savo geriausiu pasirinkimu; tai visada išsigelbėjimas, kai visiškai nėra laiko gaminti. Šiai vakarienei reikia tik paprasčiausių ingredientų, ir visi jie troškinami kartu ir beveik vienu metu, todėl patiekalas įgauna sodrų skonį ir taupo laiką.

Sudedamosios dalys:
svogūnas – 1 vnt.
paprika – 1 vnt.
česnakas – 2 skiltelės
pomidoras – 1 vnt.
vištienos šlaunelė (filė) – 400 g
ryžiai – 200 g
vanduo – 250 ml
druskos – pagal skonį
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Paruošimas:
Pirmiausia supjaustykite svogūną kubeliais ir kepkite jį augaliniame aliejuje, kol taps permatomas. Išimkite paprikos šerdį, smulkiai supjaustykite ją kubeliais ir sudėkite į svogūną. Susmulkinkite česnaką, sudėkite į keptuvę ir kepkite mišinį dar 2–3 minutes.

Pomidorą supjaustykite kubeliais, jei norite, pirmiausia nulupkite. Sudėkite pomidorus į daržoves, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tada supjaustykite vištienos šlaunelių filė mažais gabalėliais, sudėkite į daržoves ir gerai išmaišykite.

Suberkite ryžius, užpilkite vandeniu ir pagardinkite druska. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs.

Patiekite gatavą patiekalą karštą.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

