Sekite mus Facebook'e!
Šiam dieviškam pyragui paruošti reikės:
- Reikės: 200 ml šviežio pieno;
- 1 kiaušinio;
- 50 g kondensuoto pieno;
- 0,5 šaukštelio druskos:
- 20 g suslėgtų mielių;
- 70 g ištirpinto sviesto;
- 2 šaukštai majonezo;
- 0,5 šaukštelio kepimo sodos;
- 4-5 lašai vyno acto;
- 550 g kvietinių miltų.

Įdaras: skystas šokoladas, marmeladas ar kita variacija pagal skonį.
Dengiamasis mišinys:
- 2 kiaušiniai;
- 1 valgomasis šaukštas pieno;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- pabarstyti cukrumi.
Paruošimo eiga:
Dubenyje sumaišykite pašildytą pieną, kiaušinį, druską, majonezą, ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną. Išmaišę įmaišykite mieles. Soda gesinama actu ir supilama į mišinį. Viskas kruopščiai išmaišoma, tada suberiami miltai ir tešla minkoma tol, kol tampa vientisa ir nelimpa. Preparatas perkeliamas į švarų indą, uždengiamas skudurėliu ir paliekamas šilumoje, kad tūris padvigubėtų.

Pakilusi tešla perkeliama ant stalo ir padalijama į devynias lygias dalis. Kiekviena dalis iškočiojama į rutuliuką, tada suformuojamas maždaug 12-14 cm ilgio ryšulėlis. Į vidurį dėkite pasirinktą įdarą ir susukite. Procedūra kartojama visiems ruošiniams. Iš trijų ryšulėlių suformuokite pynę, susipindami juos iš pagrindo. Paruoštos pynės dedamos į riebalais pateptas formas, uždengiamos audiniu ir paliekamos valandai šiltoje vietoje, kad vėl pakiltų.
Įdarui sumaišomas vienas kiaušinis, cukrus ir grietinė. Šiuo mišiniu aptepamos formelėse esančios pynės. Kitas kiaušinis išplakamas su pienu ir sviestu, aptepami likę produktai, pabarstoma cukrumi. Formos dedamos į šaltą orkaitę, ji įkaitinama iki 180 laipsnių ir kepama apie pusvalandį, kol paviršius tampa auksinis.
Atvėsę produktai išimami iš formelių, supjaustomi griežinėliais ir patiekiami.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
