Sekite mus Facebook'e!
Sūdyta žuvis pradėta ruošti maždaug XV amžiuje. Jūreiviai pradėjo sūdyti žuvį, kad ji ilgiau išsilaikytų laive. Pirmąja sūdyta žuvimi reikėtų laikyti silkę. Beje, anksčiau silkė buvo laikoma vargšų maistu. Po sūdymo ja susidomėjo net aukštesniųjų klasių bajorai
. Vėliau žmonės pradėjo sūdyti skumbres. Ši žuvis savo skoniu skyrėsi nuo įprastos silkės. Dėl šios priežasties ji iš karto pateko ant didikų stalų ir tapo net delikatesu
. Dabar skumbrė ir toliau sūdoma, tik pasikeitė receptūra. Parodysime, kaip pasigaminti vyniotinį iš lengvai sūdytos skumbrės.
Lengvai sūdytos skumbrės ingredientai:
- Skumbrė – 500 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- česnako – 4 skiltelės.
Švelniai sūdytos skumbrės paruošimas:
Atšildykite skumbrę, pašalinkite žiaunas, uodegą, galvą ir pelekus. Perpjaukite išilgai nugaros ir pašalinkite odą.
Perpjaukite žuvį į dvi dalis išilgai stuburo, išimkite vidurius ir patį stuburą. Nuo žuvies pašalinkite vidinę juodą plėvelę ir smulkius kaulus, vidų lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu
. Žuvies mėsą pabarstykite druska, rankomis įtrinkite į skaidulas
.
Česnako skilteles perbraukite per presą ir kartu su maltais juodaisiais pipirais įtrinkite žuvį.
Žuviai marinuoti taip pat galite naudoti citriną ir karį arba pipirų mišinį. Išdėliokite žuvį ant maistinės plėvelės ir sandariai suvyniokite išilgai.
Sudėkite žuvį į indą ir 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą, tada 10 valandų padėkite žuvį į šaldiklį.
Prieš patiekiant žuvį geriausia išimti likus 10 minučių iki patiekimo.
Taip žuvis šiek tiek sušals ir ją bus lengviau supjaustyti mažais ritinėliais.
