Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinai skanus riešutų pyragas. Paprastas naminis receptas iš nebrangių produktų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Riešutų pyragas su kremu – tai išskirtinis desertas su ryškiu riešutų skoniu, kurį papildo švelnus, kreminis arba sviestinis kremas. Tokiems kepiniams būdinga tekstūrų harmonija: lengvas plutos lengvumas, riešutų traškumas ir kremo minkštumas daro pyragą ne tik skanų, bet ir vizualiai patrauklų.

Jis puikiai tinka tiek kasdienėms arbatėlėms, tiek šventiniams renginiams, pabrėždamas akimirkos iškilmingumą.

Kadangi receptas yra universalus, tortą galima pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus, naudojant įvairių rūšių riešutus ir skirtingus grietinėlės variantus.

Biskvito ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • Riešutai – 150 g;
  • Cukrus – 150 g;
  • Medus – 3 šaukštai;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Soda – 1 šaukštelis.

Kremo ingredientai:

  • Sviestas – 250 g;
  • grietinė – 300 g;
  • Riešutai – 150 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • cukraus pudros – 250 g.

Riešutų pyrago paruošimas:

Į miltų duobutę įmuškite porą kiaušinių. Į kiaušinius įmaišykite medų ir sodą, ingredientus sumaišykite, palaipsniui pabarstykite mišinį miltais. Užminkykite

minkštą elastingą tešlą, iškočiokite ją ant stalo, suformuokite cilindrą

Rekomenduojame:  "Karpatka" su braškėmis ir smėlio trupiniais. Skaniausias lenkiškas šventinis pyragas

.

Padalykite tešlą į 4 lygias dalis po 200 g

. Palikite tešlą po celofanu pusvalandžiui šiltoje vietoje. Tada kiekvieną tešlos dalį iškočiokite ant pergamento.

Tešlos žiedu padarykite plokščius pyragėlius ir su atraižomis kepkite 180 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių. Peiliu atskirkite pyragėlius nuo pergamento

. Kremui minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi plakite 3-4 minutes, tada palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Į sviestą supylus visą cukraus pudrą, ingredientus plakti dar 1 minutę

. Į kremą

supilti

grietinę ir smulkintus riešutus ir plakti, kol ingredientai susijungs. Kiekvieną tortą

aptepkite

kremu ir surinkite

tortą. Torto apdarus susmulkinkite blenderiu

.

Torto šonus aptepkite kremu, viršų ir šonus apibarstykite smulkintais trupiniais.

Невероятно вкусный ореховый торт. Простой домашний рецепт из доступных продуктов! Невероятно вкусный ореховый торт. Простой домашний рецепт из доступных продуктов!

Palikite tortą 3-4 val. kambario temperatūroje, o tada 8 val. įdėkite į šaldytuvą. Taip gaunamas skanus didelis graikinių riešutų tortas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *