Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinai skanus pasakų tortas. Receptas su riešutais, aguonomis ir sultenėmis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas su graikinių riešutų plutele – tikras kulinarinis atradimas saldumynų ir neįprastų patiekalų mėgėjams. Švelnūs, kvapnūs pyragai su riešutais, sultonėmis ir aguonomis sukuria ypatingą tekstūrą ir nepakartojamą skonį, kuriame žaidžia traškių ir minkštų sluoksnių kontrastai.

Toks pyragas paprastai džiugina skonio turtingumu ir išskirtiniu aromatu, todėl jis yra idealus pasirinkimas ypatingoms progoms, šventėms ir iškilmingiems renginiams.

Pyrago su riešutais kepimas taip pat yra įdomus procesas, leidžiantis parodyti savo kulinarinius talentus ir kūrybiškumą. Pyragaičius galima derinti su įvairiais kremais – nuo grietinėlės ir šokolado iki vaisių.

Riešutų pyrago ingredientai:

  • cukrus – 100 g;
  • kiaušiniai – 1 vnt;
  • grietinė – 100 g;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • kvietiniai miltai – 100 g;
  • graikiniai riešutai – 100 g.

Aguonų pyrago ingredientai:

  • cukrus – 100 g;
  • kiaušiniai – 1 vnt;
  • grietinė – 100 g;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • miltai – 100 g;
  • aguonos – 100 g.

Pyrago su sultenėmis ingredientai:

  • cukrus – 100 g;
  • kiaušiniai – 1 vnt;
  • grietinė – 100 g;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • miltai – 100 g;
  • sultenių – 100 g.
Rekomenduojame:  Neringos traškaus „Skruzdėlyno“ receptas – desertas, kuris niekada nenuvilia

Kremo ingredientai:

  • grietinė – 500 g;
  • cukraus pudros – 200 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g.

Torto „Pasaka” paruošimas:

Atskirai užpilkite verdančiu vandeniu aguonas ir rūgštynes. Riešutų plutelei dubenyje išplakame kiaušinį, supilame cukrų, sudedame grietinę ir gerai išmaišome.

Į miltus suberiame kepimo miltelius ir birius produktus dalimis supilame į kiaušinių masę, išminkome tešlą

.

Susmulkinkite graikinius riešutus ir supilkite juos į tešlą, išmaišykite.

Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą

. 30 min. kepkite plutą 200 laipsnių temperatūroje.

Tokią pačią tešlą sukurkite sultenių ir aguonų plutai

.

Į kiekvieną dubenėlį su tešla supilkite sultenes ir aguonas, išmaišykite. Kepkite pluteles toje pačioje temperatūroje kaip ir riešutų plutelę

. Kol plutelės aušta, pagaminkite kremą: į grietinę įmaišykite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Nupjaukite kiekvieno torto viršų, aptepkite juos kremu, sudėkite juos vieną ant kito.

Tortų atraižas susmulkinkite, aptepkite torto šonus ir viršų. Torto šonus aptepkite torto trupiniais, o viršų papuoškite sultenėmis ir riešutais.

Неимоверно вкусный торт "Сказка". Рецепт с орехами, маком и изюмом

Tortą būtina porą valandų palikti šaldytuve. Taip gausite paprastą ir kartu saldų tortą „Pasaka”.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *