Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinai skanūs bulvių blynai!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

????100 gramų – 200,33 kcal, nespalvotas/baltas/uolinis – 6,1/2,5/39????

Ingredientai:
5 mažos bulvės.
250–300 ml pieno.
250–300 g miltų.
3–4 skiltelės česnako.
3 kiaušiniai.
1 valg. šaukštas (be slydimo) cukraus.
3 + 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus.
Druska.
Petražolės ir laiškiniai svogūnai (nebūtina).

Paruošimas:
Nulupkite bulves ir supjaustykite į 4 dalis, užpilkite vandeniu (tiek, kad jis vos apsemtų bulves), įberkite druskos ir virkite, kol išvirs. Leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu kartu su vandeniu, kuriame jos buvo virtos, kol suminkštės.

Į bulvių mišinį sudėkite nuluptą ir išspaustą česnaką, kiaušinius, miltus, pieną (užvirinkite), 3 šaukštus augalinio aliejaus ir druskos (apie 1 arbatinį šaukštelį – blynai neturėtų būti permirkę). Gerai išmaišykite ir leiskite tešlai pailsėti apie 20 minučių (jei turite laiko, galite pailsėti ilgiau).

Kepkite vidutinio skersmens plonus blynelius karštoje keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus (ne visą keptuvę – bus sunku apversti).

Skanaus!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.