Sekite mus Facebook'e!
????100 gramų – 200,33 kcal, nespalvotas/baltas/uolinis – 6,1/2,5/39????
Ingredientai:
5 mažos bulvės.
250–300 ml pieno.
250–300 g miltų.
3–4 skiltelės česnako.
3 kiaušiniai.
1 valg. šaukštas (be slydimo) cukraus.
3 + 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus.
Druska.
Petražolės ir laiškiniai svogūnai (nebūtina).
Paruošimas:
Nulupkite bulves ir supjaustykite į 4 dalis, užpilkite vandeniu (tiek, kad jis vos apsemtų bulves), įberkite druskos ir virkite, kol išvirs. Leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu kartu su vandeniu, kuriame jos buvo virtos, kol suminkštės.
Į bulvių mišinį sudėkite nuluptą ir išspaustą česnaką, kiaušinius, miltus, pieną (užvirinkite), 3 šaukštus augalinio aliejaus ir druskos (apie 1 arbatinį šaukštelį – blynai neturėtų būti permirkę). Gerai išmaišykite ir leiskite tešlai pailsėti apie 20 minučių (jei turite laiko, galite pailsėti ilgiau).
Kepkite vidutinio skersmens plonus blynelius karštoje keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus (ne visą keptuvę – bus sunku apversti).
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
