Sekite mus Facebook'e!
„Cinnabon” bandelės atsirado 1985 m., kai tėvui ir sūnui Richui ir Gregui Komenams iš Sietlo (JAV) kilo idėja pagaminti gardžiausią cinamono bandelę. Kartu su kulinarijos ekspertu jie atliko daugybę konditerinių eksperimentų, kad sukurtų cinamono bandelės receptą
. 1985 m. gruodžio 4 d. Sietlo prekybos centre „Sea Tac Mall” buvo atidaryta 1 kepyklėlė, kurioje buvo gaminamos šios kvapnios bandelės
. Sklando legenda, kad savininkai net nepradėjo reklamuotis, o tik atidarė duris, ir klientai iškart puolė skleisti šviežių kepinių aromatą.
Vėliau įvairiose šalyse atsirado kavinės ir restoranai
.
Pabandykime šį skanėstą pasigaminti namuose.
Ingredientai: 1:
- Mielinė tešla – 600 g;
- cukraus – 70 g;
- cinamono – 15 g;
- maskarponės – 250 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- cukraus pudros – 2 šaukštai. l.
Paruošti cinamono paplotėlį:
Iš dviejų sluoksnių sluoksniuotos tešlos padarykite vieną didelį. Į 70 g cukraus suberkite cinamoną ir išmaišykite. Sluoksniuotoji tešla yra gana riebi, todėl nenaudojame sviesto
. Tešlą apibarstome cinamonu ir cukrumi, vieną kraštą palikdami neužpildytą. Rankomis prispauskite pabarstukus. Suvyniokite tešlą į ritinėlį, šiek tiek paspausdami, kad cukrus neišsipiltų.
Supjaustykite nedideliais 3 cm gabalėliais. Tai galite padaryti peiliu, tačiau patogiau naudoti siūlą.
Neatskiriamą formą ištepkite sviestu. Išklokite mūsų ruošinius ir siųskite juos į orkaitę 35-40 minučių.
Į maskarponės sūrį pagal skonį įberkite vanilino ir cukraus pudros. Sviestu patepkite bandeles, kol jos dar karštos.
Gardumynas paruoštas! Mėgaukitės.
