Sekite mus Facebook'e!
Organizmui naudingos salotos, ypač iš kopūstų. Baltagūžiuose kopūstuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų (A, C, K, U ir B grupės), mineralinių medžiagų (kalcio, kalio, magnio, geležies, fosforo, mangano, cinko), ląstelienos ir kt. Dėl šios sudėties baltagūžiai kopūstai gali teigiamai veikti organizmą.
Vitaminas C padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir virusais
.
Kopūstuose esančios skaidulos gerina žarnyno peristaltiką ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Kopūstuose
yra maistinių skaidulų, kurios padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Papasakosime, kaip paruošti salotas iš baltagūžių kopūstų.
Sudedamosios dalys:
- Žirniai – 180 g;
- kopūstai – 350 g;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Žaliasis svogūnas – pora plunksnelių;
- krapai – pora šakelių.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Majonezas – 2 valg;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- vidutinio aštrumo garstyčių – 1/2 šaukštelio.
Kopūstų salotų paruošimas:
Kopūstus ir krapus smulkiai susmulkinkite, taip pat susmulkinkite žaliąjį svogūną ir sumaišykite salotinėje. Į salotas supilkite žirnelius, įspauskite skiltelę česnako.

Į salotas įpilkite majonezo, druskos ir garstyčių. Sumaišykite ingredientus.

Majonezą galite pakeisti grietine, tada salotos bus dietinės. Gausite skanių salotų iš baltagūžių kopūstų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


