Sekite mus Facebook'e!
Organizmui naudingos salotos, ypač iš kopūstų. Baltagūžiuose kopūstuose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų (A, C, K, U ir B grupės), mineralinių medžiagų (kalcio, kalio, magnio, geležies, fosforo, mangano, cinko), ląstelienos ir kt. Dėl šios sudėties baltagūžiai kopūstai gali teigiamai veikti organizmą.
Vitaminas C padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir virusais
.
Kopūstuose esančios skaidulos gerina žarnyno peristaltiką ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Kopūstuose
yra maistinių skaidulų, kurios padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Papasakosime, kaip paruošti salotas iš baltagūžių kopūstų.
Sudedamosios dalys:
- Žirniai – 180 g;
- kopūstai – 350 g;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Žaliasis svogūnas – pora plunksnelių;
- krapai – pora šakelių.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Majonezas – 2 valg;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- vidutinio aštrumo garstyčių – 1/2 šaukštelio.
Kopūstų salotų paruošimas:
Kopūstus ir krapus smulkiai susmulkinkite, taip pat susmulkinkite žaliąjį svogūną ir sumaišykite salotinėje. Į salotas supilkite žirnelius, įspauskite skiltelę česnako.
Į salotas įpilkite majonezo, druskos ir garstyčių. Sumaišykite ingredientus.
Majonezą galite pakeisti grietine, tada salotos bus dietinės. Gausite skanių salotų iš baltagūžių kopūstų.
