Sekite mus Facebook'e!
Kai kurie žmonės mano, kad orūs ir minkšti kepti pyragai kepami tik iš mielinės tešlos, bet jie labai, labai klysta… Šiandien papasakosiu, kaip minkau tešlą keptiems pyragams su kefyru. Turiu tiesiogine prasme dvi paslaptis!
Tešla užminkoma akimirksniu… Svarbiausia, kad visi ingredientai būtų šilti arba kambario temperatūros… Į dubenį supilkite 250 ml šilto kefyro, įmuškite 1 vištienos kiaušinį, supilkite 2 valg. šaukštus bet kokio augalinio aliejaus, įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir nepilną šaukštą cukraus. Viską gerai išplakite šluotele arba šakute…

Ir štai viena maža paslaptis!!! Kaip įpilti sodos! Aš nededu sodos į kefyrą, kaip daugelis daro, dedu ją į miltus! Tai yra, tešlai užminkyti reikia apie 600 g miltų, pusę jų persijoju į atskirą dubenį, įberiu 1/2 arbatinio šaukštelio sodos ir sumaišau.

Ir tada vėl perkoščiau per sietelį į kefyro mišinį (bet antrą kartą sijoti nebūtina).

Ir kai ši miltų dalis įmaišoma, įberiu likusius… Paruošta tešla turi būti minkšta, netgi lipni, bet jei įbersite daugiau miltų, pyragėliai nebebus orūs. Sumaišytą tešlą palikite 10–15 minučių pailsėti.

Leiskite man šiek tiek paaiškinti apie sodą! Kodėl aš ją dedu į miltus, o ne į kefyrą!!! Jei iš karto į kefyrą įbersite sodos, gesinimo procesas prasidės iškart ir po 2 minučių viskas bus baigta! Bet jei įbersite sodos į miltus, gesinimo procesas vyks būtent tuo metu, kai tešla ilsėsis! Ir tešla taps porėta.
O dabar antroji paslaptis! Tiksliau, tai netgi taisyklė, taikoma puriems pyragams. Pyragai iš šios tešlos turėtų būti iškepti per 15 minučių, tai yra, kaip suprantate, įdarą reikia paruošti iš anksto!!! Tai gali būti kepenėlės su svogūnais, bulvių košė, virti kiaušiniai su laiškiniais svogūnais… Aš turiu troškintų kopūstų!

Kepant pyragus, nereikia dėti miltų, geriau stalą ir rankas patepti augaliniu aliejumi. Kepkite pyragus, kaip įprasta, gerai įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, šiek tiek aukštesnėje nei minimalioje ugnyje…

Jei receptas jums patiko, spauskite „Patinka“ ir nepamirškite užsiprenumeruoti. Palaikykite autorių! Laukia dar daug puikių receptų.

