Sekite mus Facebook'e!
Salotos yra nacionalinis italų patiekalas. Tačiau negalima teigti, kad salotos į pasaulio virtuvę atkeliavo būtent iš Italijos. Pirminė salotų tėvynė yra senovės Roma. Pats žodis „salotos” yra romėniškas, nes reiškia sūrus
. Tiesa ta, kad senovėje salotos visada buvo sūdomos, kad įgautų priimtiną skonį. Galima sakyti, kad druska buvo pats pagrindinis šio žalumynų patiekalo padažas
. Dabar situacija su salotomis ir jų padažais labai pasikeitė. Į patiekalą dedama tiek daržovių, tiek vaisių, mėsos, žuvies ir kitų produktų. Paruoškime skanias Barbės salotas namuose.
Barbės salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- bulvės – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- marinuoti agurkai – 50 g;
- raudonasis svogūnas – ½ vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- grietinės – 4 šaukštai;
- graikiniai riešutai – 4 vnt.
Barbės salotų paruošimas:
Burokėlius iškepkite arba išvirkite, kad būtų paruošti, nulupkite ir sutarkuokite didele aštria tarka. Išvirti kietai virtus kiaušinius, nulupti ir taip pat sutarkuoti
. Išvirti bulves, nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais strypeliais
. Salotinėje sumaišykite burokėlius su kiaušiniais, sūriu, bulvėmis ir marinuotais agurkais. Raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais, petražoles susmulkinkite
, svogūną ir petražoles sudėkite į
salotas
, pasūdykite. Salotas užpilkite majonezu ir grietine, gerai išmaišykite.
Graikinius riešutus susmulkinkite iki trupinių. Jais papuoškite salotas su burokėliais.
