Sekite mus Facebook'e!
Tikriausiai kiekvienam yra tekę susidurti su duonos atsargomis, kurios staiga paseno ir tapo nebetinkamos valgyti. Iškart kyla noras ją išmesti. Tačiau to daryti nereikia. Iš jos lengva pasigaminti skanėstų.

Ko jums prireiks:
- 1 pasenusios duonos;
- 3 kiaušinių;
- 200 ml pieno;
- prieskonių;
- augalinio aliejaus.
Duoną suplėšykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Į ją įmušti kiaušinius, įberti druskos ir mėgstamų prieskonių. Po to supilti visą pieną ir kruopščiai išmaišyti šaukštu, kad gautųsi vientisa masė.


Nedidelę keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite pusę masės, išlyginkite, padarykite šonus. Sutarkuokite sūrį ir paskleiskite jį ant paviršiaus. Apibarstykite antrąja dalimi džiūvėsėlių.


Palaikykite keptuvę ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Apverskite plokštainį ir palaukite tiek pat laiko. Dėkite į lėkštę, supjaustykite porcijomis ir galite skanauti. Tai savotiškas karštas sumuštinis.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
