Sekite mus Facebook'e!
Dėl šio gaminimo būdo mėsa būna labai sultinga ir skani, minkšta. Padažas, kurį taip pat pagaminsime, suteikia jai originalumo.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- mėsos pagal skonį, 1,5 kg;
- svogūno, 3 vnt;
- augalinio aliejaus, 100 g;
- juodosios arbatos, 300 ml;
- lauro lapai, 3 vnt;
- citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- druskos, pipirų, hopli-suneli.
Virimo procesas
Galite imti kiaulieną arba jautieną.
Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais
. Ketaus arba storasienėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsą porcijomis, kepkite 2 minutes ir išimkite. Dėkite kitą porciją. Ugnis turi būti didelė.

Taip pat pakepinkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Užvirkite stiprios arbatos ir supilkite ją į puodą su svogūnais, sudėkite mėsą, druską.
Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30-40 minučių. Pagal skonį įberkite prieskonių ir žolelių.


Palikite ant viryklės po dangčiu troškintis 20 minučių ir patiekite kvapnų ir skanų padažą su mėsa prie įvairių garnyrų.
Priedas gaunasi tiesiog tobulas
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


