Sekite mus Facebook'e!
Tortai ruošiami visur Europoje, Amerikoje ir NVS šalyse. Egzistuoja daugybė tortų rūšių, kiekviena šalis turi savo nacionalinį receptą
. Tortai tapo kultūros dalimi. Jau neįmanoma įsivaizduoti šventės be šio deserto. Dekoratyviniai tortai su įvairių rūšių įdarais laikomi labai paklausiais
. Konditeriai kasdien eksperimentuoja su tortais, pridėdami naujų puošybos elementų, kremo, kepdami sultingų skonių tortus. Žinoma, autoriniai desertai nepalyginami su parduotuviniais
. Atskira tortų kategorija yra naminiai. Ne visi yra pasirengę gaminti tokius tortus, nes mano, kad jie sudėtingi. Paruoškime kalėdinį pyragą be kepimo ir miltų.
Kalėdinio pyrago ingredientai:
- džiovinti abrikosai – 100 g;
- džiovintos slyvos – 100 g;
- sultenių – 100 g;
- skrudintų žemės riešutų – 100 g;
- graikiniai riešutai – 70 g;
- 20 % grietinės – 400 g;
- kondensuotas pienas – 300 g;
- krekeriai – 250 g.
Kalėdinio pyrago paruošimas:
Išmirkykite džiovintus abrikosus, rūgštynes ir džiovintas slyvas verdančiame vandenyje.
Nusausinkite abrikosus, sultenes
ir
džiovintas slyvas
.
Džiovintus abrikosus ir džiovintas slyvas supjaustykite nedideliais kubeliais, graikinius riešutus smulkiai sukapokite
. Atskirame dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną ir grietinę. Į dubenį sudėkite mažus krekerius, sultenes, džiovintas slyvas, žemės riešutus, abrikosus ir graikinius riešutus ir išmaišykite.
Gilią formą išklokite maistine plėvele, ant dugno sudėkite masę ir ją sutankinkite
.
Uždenkite pyragą maistine plėvele ir ant viršaus uždėkite presą. Palikite pyragą šaldytuve 24 valandoms.
Gaunasi labai neįprastas kalėdinis pyragas iš džiovintų vaisių. Puikus deserto variantas be miltų ir kepimo.
