Sekite mus Facebook'e!
Internete galite rasti daugybę būdų, kaip pasigaminti raugintų kopūstų. Tačiau ne visi jie yra sėkmingi. Virėjai pasidalijo fermentacijos metodu, kuris veikia gana gerai. Be to, jam nereikia jokios specialios įrangos.
Paprastas ir skanus raugintų kopūstų receptas

Paruošimui jums reikės:
- kopūstai 2 kg;
- obuoliai (pageidautina rūgštūs) keli gabalėliai;
- druskos 3 šaukštai;
- vanduo 6 šaukštai;
- kmynų pagal skonį;
- kadagio 7-10 uogų.
Norėdami pradėti ruošti kopūstą, nulupkite visą kopūsto galvą. Tada susmulkinkite ją plonais sluoksniais. Į susmulkintą kopūstą įberkite recepte nurodytą kiekį kadagio uogų. Užpilkite vandeniu, suberkite kmynus ir druską. Gerai išmaišykite. Geriausia kopūstą sutrinti rankomis.
Obuoliai supjaustomi atskirai skiltelėmis. Jie dedami į indo dugną. Iš obuolių nieko nereikia išimti, išskyrus sėklas ir žievelę. Jos suteikia kopūstams rūgštų skonį. Susmulkintas mišinys dedamas ant obuolių, užpildant pusę indo. Tada dedamas kitas obuolių sluoksnis. Tada dedami kopūstai. Kai viskas sutankėja, ant viršaus uždedamas svoris. Kopūstus reikia palikti tris dienas.
Skanių raugintų kopūstų gaminimo paslaptys

Maisto ruošimui geriausia rinktis vėlyvas baltagūžių kopūstų veisles. Jose yra daugiau cukraus, kuris reikalingas geresnei fermentacijai. Pjaustant geriausia pašalinti apatinius lapus. Jie netinka dėl savo tekstūros ir kartaus skonio. Venkite per plonai pjaustyti kopūstą. Taip kopūstas bus minkštas, o ne traškus. Pjaustytas kopūstas turėtų būti maždaug 5 mm storio.
Jei rauginate kopūstus stiklainyje, uždenkite jį skylėtu dangteliu. Nesandariai uždarykite. Fermentacijos metu išsiskiriančios dujos turi turėti galimybę išeiti. Fermentacijos procesas turėtų vykti kambario temperatūroje. Tai pagreitins fermentacijos procesą ir pagreitins virimo procesą.
Rūgimo metu kopūstą subadykite mediniu iešmeliu. Tai būtina, kad išleistumėte susikaupusias dujas. Priešingu atveju kopūstas bus kartus. Bet kokias putas, susidarančias ant indo paviršiaus, reikia kasdien nugriebti. Raugintus kopūstus laikykite tame pačiame inde, kuriame jie buvo. Geriausia laikyti kambario temperatūroje ir nešaldyti. Taip kopūstai išliks iki 2 savaičių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


