Sekite mus Facebook'e!
Nuėmus derlių, daugelis iš mūsų gauname visokių vaisių, šakniavaisių ir visko kito, ką mums davė gamta. Šios dovanos tikrai apima ir česnaką.
Tačiau jei jo netinkamai laikysime, jis pradės dygti, džiūti arba pūti. Tačiau yra ir kitas būdas jį kuo ilgiau išlaikyti namuose – jį užšaldyti.
Užšaldžius česnaką, jis nepraranda savo savybių, aromato ir skonio. O jei jį užšaldysite teisingai, gaminimo procesas supaprastės.

Jums reikės:
- mėsmalė
- krepšys
- valdovas
Pirmiausia reikia nulupti česnaką, nuplauti ir sudėti į mėsmalę. Jei neturite mėsmalės, galite naudoti trintuvą arba česnakų presą.

Dabar į maišelį įdėkite nedidelę porciją smulkinto česnako, užteks trijų šaukštų. Stenkitės jį tolygiai paskirstyti per visą ilgį ir pabaigoje tiesiog sulenkite kraštą.

Tada paimkite liniuotę ir supjaustykite česnako sluoksnį kubeliais. Tada įdėkite česnaką į šaldiklį.

Šio laikymo metu nieko nevyksta. Naudoti česnaką tokiu pavidalu taip pat labai patogu, nes prireikus tiesiog nulaužkite kelis kvadratėlius ir įdėkite juos į maistą. Česnako nereikės lupti, plauti ar spausti.

