Sekite mus Facebook'e!
Šis gaminimo būdas skirtas tiems, kurie mėgsta pyragus, bet dėl tam tikrų priežasčių negali valgyti keptų. Siūlome labiau dietinį variantą – orkaitėje. Pyragai formuojami neįprastu būdu. Ir tikrai naudojami sultingi.

Įdomus pirožkų gaminimo būdas
Šiuos pyragėlius galima valgyti saugiai, nes gaminant nenaudojamas įkaitintas aliejus. Kepimas orkaitėje yra daug sveikesnis organizmui. Tešla gaunasi labai minkšta.
Paruoškite šiuos produktus:
- Paruoškite: 200 ml pieno;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 šaukštelis mielių;
- 1 šaukštelis kiaušinio;
- 50 ml augalinio aliejaus;
- 450 g miltų.

Į šiltą pieną suberkite druską, cukrų, kiaušinį, aliejų ir mieles. Išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija. Porcijomis persijokite miltus. Švelniai išminkykite tešlą. Sudėkite ją į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandį šiltai. Padalykite tešlą į 8 rutuliukus. Uždenkite juos rankšluosčiu ir paruoškite įdarą.

Tai gali būti bet koks įdaras. Siūlome įdomų variantą. Jam reikės:
- 300 g maltos mėsos;
- 2 svogūnų;
- 30 ml lieso aliejaus;
- 100 g sūrio;
- žolelių;
- druska, pipirai.
Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, druska ir pipirais. Supilkite liesą aliejų ir išmaišykite. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, žoleles smulkiai sukapokite.

Pradėkime formuoti. Tešlą iškočiokite apskritimu. Sąlyginai padalykite ją į 3 dalis. Ant vienos dalies dėkite dalį sūrio, ant kitos – žalumynų, ant trečios dalies – maltos mėsos. Tarp maltos mėsos ir sūrio padarykite tešloje įpjovą iki apskritimo vidurio.

Mėsos segmentą užlenkite ant žalumynų. Užspauskite kraštus. Ant viršaus uždėkite sūrio. Vėl užspauskite kraštus.

Kepimo skardą išklokite popieriumi. Patepkite aliejumi ir sudėkite ant jo paplotėlius. Kiaušinio trynį ir pieną sumaišykite santykiu vienas prie vieno. Šiuo mišiniu aptepkite paplotėlius. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Gaunasi labai apetitiškas ir kvapnus kepinys.



Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
