Sekite mus Facebook'e!
Paruošti skanius blynus nėra taip sudėtinga – tai žino net pradedantieji. Tačiau net ir norint teisingai paruošti šį patiekalą, reikėtų atsižvelgti į kai kuriuos ypatumus. Pavyzdžiui, verta derinti kambario temperatūros produktus. Taip komponentai greičiau susimaišo
. Tešlą būtinai reikia persijoti, kad nesusidarytų didelių gumuliukų. Priešingu atveju šiuos miltų gumulėlius bus sunku įmaišyti į tešlą
. Keptuvė turi būti įkaitinta, kad pirmas blynas neišeitų su gumulėliu. Be to, tešlą kepant reikia nuolat maišyti, kad miltai nenusėstų.
Yra daug įvairių blynų – su varške, su bulvėmis
.
Verta pateikti blynų su malta mėsa kepimo receptą.
Blynų su malta mėsa ingredientai:
- Kiaušiniai: dideli kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 130 g;
- Pienas – 400 ml;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Įdaras – 500 g.
Blynų su malta mėsa paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite pusę šaukšto druskos ir cukraus. Į kiaušinius supilkite 200 ml pieno, suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite likusį pieną ir augalinį aliejų ir toliau plakite, kol ištirps gumuliukai
. 30 minučių palikite tešlą po rankšluosčiu. Tuo metu smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus
ir sumaišykite juos su malta mėsa, druska ir pipirais.
Keptuvėje ant riebalų arba augalinio aliejaus kepkite blynus klasikiniu būdu.
Kiekvieną blyną padalykite į dvi dalis, šiek tiek užlenkite apvalų kraštą.
Ant kiekvienos blyno pusės krašto dėkite maltos mėsos, užlenkite vidų, lyg tai būtų trikampis.
Keptuvėje ant augalinio ir sviesto aliejaus kepkite trikampėlius su malta mėsa iš abiejų pusių, kol paruduos.
Apvertę trikampį, blynus uždenkite dangčiu ir kepkite, kol taps auksiniai.
Gausite sultingus blynų su malta mėsa trikampėlius.
Šiam receptui tinka bet kokia malta mėsa – vištiena, kiauliena ar jautiena.
