Sekite mus Facebook'e!
Noriu pasidalyti zrazų receptu. Mano šeima juos labai mėgsta. Visada juos ruošiu vakare karštai vakarienei. Jei lieka likučių, ryte juos galima pašildyti pusryčiams.

Receptas gana paprastas. Reikia paimti tris bulves, dideles ir sudėti virti į gūžes. Paruoštas bulves reikia atvėsinti ir nulupti. Juos sutarkuoti smulkia tarka. Tai suteiks patiekalui sodrumo verdant.

Į bulves reikia įsikišti:
Į bulves įmušti 2 kiaušinius;
3 valgomųjų šaukštų miltų;
pipirų ir druskos pagal skonį.

Viską reikia gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa, vienalytė masė. Dėl skonio ir aromato galima pridėti žolelių.

Kaip įdarą dažniausiai naudoju mocarelą, bet tinka bet koks sūris. Galima naudoti virtą kiaušinį ir svogūną, taip pat labai skanu.


Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudrėkinkite rankas vandeniu, kad tešla neliptų. Paimkite šiek tiek ir pradėkite formuoti plokščią duoną. Į vidurį dėkite sūrio, užspauskite kraštus ir suformuokite paplotėlio formą.

Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite šiek tiek sviesto. Kepkite zrazus iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol paruduos. Patiekalas gaunasi nepaprastai skanus.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
