Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neapolietiški sausainiai: jų viduje yra kreminis įdaras.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plona, ​​elastinga tešla ir subtilus varškės įdaras daro šiuos sausainius vertus bet kurios kepyklos. Juos lengva pagaminti, o rezultatas pradžiugins net gurmanus: traški plutelė puikiai dera su puria grietinėle viduje. Rezultatas įspūdingas ir gardus, o pagal šį receptą pagaminti sausainiai labai primena pyragus.

Ingredientai:
1 kiaušinis
100 g cukraus
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
60 ml augalinio aliejaus
220–250 g miltų
įdarui: 200 g varškės
1 kiaušinis
60 g cukraus
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimas:

Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi, kol cukrus ištirps. Palaipsniui suberkite miltus ir minkykite minkštą, elastingą tešlą. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis ir kiekvieną labai plonai iškočiokite.

Įdarui sumaišykite varškę su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formeles, į vidurį įdėkite varškės įdaro ir atsargiai užlenkite kraštus.

Uždenkite ruošinius pergamentiniu popieriumi ir kepkite 180° temperatūroje apie 30–35 minutes.

Pabarstykite gatavus sausainius cukraus pudra ir patiekite, kol dar šilti.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.