Sekite mus Facebook'e!
Kam išlaidauti raudonai žuviai, jei galite nusipirkti skumbrės ir ją paruošti taip, kad visi manytų, jog tai raudona žuvis? Juk ji ne mažiau maistinga nei lašiša. Ji turi tiek pat naudingų medžiagų ir yra tokio pat gero skonio.

Naudokitės šiuo receptu ir skirtumo nepastebėsite:
- 2 skumbrės;
- 5 svogūnai;
- 10-12 juodųjų pipirų žirnelių;
- 10-12 žirnelių kvapiųjų pipirų;
- 30-40 žirnelių garstyčių;
- 30-40 kalendros žirnelių;
- 2-3 lauro lapai;
- 50 g 9 % acto;
- 120-140 g aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas medaus (galima pakeisti cukrumi);
- 1 valgomasis šaukštas druskos;
- 4 šaukštai pomidorų pastos arba kečupo.
Supjaustykite žuvį maždaug 1,5-2 cm storio griežinėliais. Paimkite kepimo formą. Formos dugną išklokite pusžiedžiais supjaustytais svogūnais. Ant jų sudėkite žuvį. Pakaitomis sudėkite žuvį ir svogūnus, išdėliokite visus produktus.

Paimkite patogų puodą. Į jį sudėkite prieskoninius žirnelius, lauro lapus. Supilkite actą, aliejų, įdėkite medaus ir pabarstykite druska.

Sudėkite pomidorų pastą.

Išmaišykite komponentus. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite jo turinį. Skystį atvėsinkite ir užpilkite ant žuvies.

Ji turi būti visiškai pasislėpusi po juo. Jei jo nepakanka, pasigaminkite daugiau marinato. Uždenkite formą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms. Štai ir viskas, žuvis paruošta, mėgaukitės.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
