Sekite mus Facebook'e!
Kad patiekalas būtų sultingas ir gardus, būtina, kad jis būtų paruoštas iš kokybiškos maltos mėsos ir teisingai iškeptas. Jei malta mėsa bus paruošta netinkamai, net ir tobuliausi kotletai bus nevalgomi. Todėl būtina žinoti, kaip tinkamai atlikti kepimą.

Pagrindiniai punktai
Labai svarbus yra gaminio dydis. Kai jie maži, gali atrodyti mielai, tačiau tuomet sunkiau išlaikyti sultingumą. Dideli daug geriau išlaiko drėgmę viduje.

Keptuvė turi būti gerai įkaitinta su aliejumi. Tik po to galima išdėlioti kotletą. Jei juos dėsite ant šaltos, jie lėtai įšils ir greitai praras sultis. Be to, bus didesnė tikimybė, kad jie sudegs.
Auksinė plutelė padės išlaikyti sultis produkto viduje. Be to, jie atrodys apetitiškiau. Tada galite sumažinti kaitrą iki vidutinės ir toliau kepti 5-7 minutes.

Jei norite įpilti padažo, tai turėtumėte padaryti jau iškepus. Paruoškite jį atskirai ir naudokite patiekdami. Priešingu atveju kotletai pavirs mėsos kukuliais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
