Sekite mus Facebook'e!
Pomidorų marinavimas savo sultyse yra vienas iš konservavimo būdų, leidžiančių išsaugoti sodrų prinokusių vaisių skonį ir aromatą, kad juos būtų galima naudoti žiemą. Taikant šį metodą daugiausia dėmesio skiriama pirminio produkto kokybei ir kuo mažiau priedų, todėl skonis išgaunamas kuo natūralesnis
. Taip konservuojant gaunamas ne tik nepriklausomas užkandis, bet ir universalus ingredientas įvairiems kulinariniams tikslams.
Taip konservuoti pomidorai gali būti padažų, padažų ir sriubų pagrindas, suteikiantis patiekalams sodrų pomidorų skonį.
Marinavimo metu gautos sultys taip pat plačiai naudojamos kulinarijoje. Daugelis šeimininkių jas naudoja kaip paruoštą barščių padažą, kuris gerokai sutrumpina virimo laiką ir pagerina patiekalo skonį. Ji puikiai tiks troškintoms daržovėms, suteikdama joms gilesnį ir sodresnį skonį.
Sudedamosios dalys:
- Kreminiai pomidorai – 10 kg;
- rausvieji saldieji pomidorai – 6 kg;
- Salierai – 100 g;
- Karčioji paprika – 1 vnt;
- Kalendros – 100 g;
- Česnakai – 2 galvutės;
- Actas 9 % – 200 ml;
- Cukrus – 300 g;
- Druska – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 100 ml.
Marinuotų pomidorų savo sultyse paruošimas:
Įkaitinkite
puode augalinį aliejų, supilkite druską ir cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite, užvirinkite
.
Ingredientus išmaišykite ir užvirinkite
. salierą, karčiuosius pipirus ir kalendrą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į pomidorų masę. Sudėkite rausvus pomidorus į stiklainius, tarp sluoksnių sudėkite kalendras
. Pomidorų mišiniu užpildykite pomidorus stiklainiuose
.
Uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Gauname nepaprastai skanius marinuotus pomidorus savo sultyse. Tai geras užkandis žiemai!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
