Sekite mus Facebook'e!
Marinuotų kopūstų salotos yra paprastas ir gardus užkandis. Joms paruošti nereikia daug laiko, tačiau tai labai sveikas patiekalas, kuris visą žiemą aprūpins mus reikalingais vitaminais ir mineralais. Marinuoti kopūstai turi B, C ir K grupės vitaminų, taip pat magnio, kalio ir geležies.
Raugintų kopūstų istorija susijusi su slavų ir Rytų Europos virtuvės tradicijomis. Net senovės Rusijoje kopūstai buvo marinuojami žiemai kaip sriubų konservantas.
Šis receptas išlieka daugelio virėjų mėgstamiausiu ir šiandien. Šios salotos puikiai dera su kepta mėsa, kepta žuvimi, keptomis bulvėmis ar grikių koše.
Sudedamosios dalys:
- Kopūstai – 5 kg;
- Pipirai – 1 kg;
- Morkos – 1 kg;
- Svogūnas – 1 kg;
- Druska – 6 šaukštai;
- Cukrus — 500 g;
- Sviestas – 500 g;
- Actas (9%) – 300 g.
Marinuotų kopūstų salotų paruošimas:
Kopūstą smulkiai susmulkinkite, papriką nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis.
Kopūstus sumaišykite su morkomis, paprika ir svogūnu, išmaišykite. Salotas pabarstykite druska ir cukrumi, supilkite actą ir augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.
Sudėkite salotas į stiklainius, suspauskite juos ir užsandarinkite dangteliais. Laikykite šaldytuve 3 dienas.

Pasirodo, tai paprastas užkandis šventei ar įprastam užkandžiui.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


