Sekite mus Facebook'e!
Saldūs ritinėliai daugeliui žmonių kelia nostalgiją praeičiai. Saldūs suktinukai glaudžiai susiję su mokykliniais arbatos vakarėliais. Paprastai tokių švenčių metu motinos kepdavo savo vaikams suktinukus arba pirkdavo juos parduotuvėse.
Žinoma, naminiai suktinukai buvo skanesni už pirktinius
.
Parduotuvių mėginiuose būdavo daug cukraus ir saldiklių, todėl jų skonis būdavo pernelyg saldus. Dabar tokių bandelių vis dar galima rasti parduotuvių lentynose. Tiesa, jų populiarumas jau seniai išblėso
. Savarankiškai paruošti saldų suktinuką nėra taip sunku, kaip atrodo. Sukurkime desertinį suktinuką namuose.
Desertinio vyniotinio ingredientai:
- vanduo -100 g;
- pieno – 500 g;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 155 g;
- sviesto – 130 g;
- miltai – 130 g;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- krakmolo – 60 g;
- vanilinas;
- ananasai;
- baltojo šokolado – 50 g;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Desertinio vyniotinio paruošimas:
Į puodą supilkite vandenį ir 100 ml pieno, suberkite druską ir 5 g cukraus, išmaišykite. Į karštą pieną įdėkite 80 g sviesto ir ištirpinkite
. Į mišinį suberkite miltus ir išminkykite elastingą tešlą. Mentele tešlą porą minučių džioviname puode ant vidutinės ugnies
. Tešlą dedame į gilų dubenį ir paskirstome sienelėmis, kad greitai atvėstų. Atskirame dubenyje įmuškite 3 kiaušinius, pamažu supilkite kiaušinių mišinį į tešlą ir išmaišykite.
Kepimo skardą
išklokite
kepimo pergamentu ir tolygiu sluoksniu paskleiskite tešlą ant paviršiaus.
Šaukštu išlyginkite tešlą, kad susidarytų šiurkštus paviršius.
Kepkite tešlą 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Tuo metu puode išplakite kiaušinius
, supilkite
150 g cukraus ir krakmolo, išmaišykite. Supilkite
vaniliną, įpilkite 400 ml pieno ir užvirinkite mišinį. Į pieną įdėkite 50 g sviesto ir virkite, kol sutirštės.
Konservuotus ananasus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Biskvitą apverskite aukštyn kojomis, aptepkite kremu
, kremo sluoksnį apibarstykite ananasų gabalėliais, susukite biskvitą į ritinėlį su įdaru viduje.
Suktinuką užklijuokite pergamentu ir palikite valandai šaldytuve.
Baltąjį šokoladą susmulkinkite, užpilkite augaliniu aliejumi ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje
.
Paruoštą suktinuką plona srovele apipilkite glajumi.
Rezultatas – švelnus, saldus ananasų suktinukas.
Puikus deserto variantas arbatos vakarėliui.
