Sekite mus Facebook'e!
Aromatingas trapios tešlos pyragas nuo panašių receptų skiriasi neįtikėtina tekstūra: minkšta, tirpstanti tešla ir purus varškės įdaras paverčia jį naminio kepinio šedevru.
Paruošimo paslaptis slypi teisingame riebios varškės ir plaktų kiaušinių baltymų derinyje, dėl kurio įdaras gaunasi lengvas ir minkštas. Tešlą lengva paruošti ir nereikia ilgai minkyti.

Ingredientai:
miltai – 400 g
sviestas – 200 g
cukrus – 3 šaukštai
kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
druska – 0,5 arb. šaukštelio
vanilinas – nebūtina
kiaušiniai – 2 vnt
. ledinis vanduo – 3-4 šaukštai
varškės
sūris – 400 g manų kruopos – 2 šaukštai grietinės
– 50 g
cukraus – 100 g
citrinos rūgšties – ant peilio galo
razinos – 50 g
Paruošimas:
Paruoškite trapią tešlą. Į dubenį persijokite miltus ir įtarkuokite sušaldytą sviestą, palaipsniui apvoliodami miltuose. Suberkite cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilę. Įmuškite vieną kiaušinį ir vieną trynį, antrą baltymą palikite įdarui. Palaipsniui supilkite ledinį vandenį ir, per ilgai neminkydami, suminkykite tešlą į gumulą.

Apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu paruoškite varškės įdarą. Sumaišykite varškę, manų kruopas, grietinę ir vanilę, plakite mišinį trintuvu iki vientisos masės. Atskirai išplakite baltymus su citrinos rūgštimi ir cukrumi iki stabilių putų. Atsargiai sumaišykite baltymus su varškės mase, įberdami razinų. Išimkite tešlą, padalinkite į dvi dalis.

Didesnę dalį iškočiokite į sluoksnį, padėkite ant kepimo skardos, suformuokite šonus. Sudėkite varškės įdarą. Iš likusios tešlos išpjaukite juosteles ir papuoškite pyragą grotelių pavidalu. Patepkite tryniu, sumaišytu su šaukštu grietinės. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35 minutes.

Traškus pyragas gerai dera su beveik bet kokiu saldžiu įdaru.
