Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ne pyragas, o auksas. Receptas iš mano mamos kulinarijos užrašų knygelės: bananų pyragas namuose

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bananų pyrago istorija prasidėjo Lotynų Amerikoje, iš kur bananai paplito po visą pasaulį. Tropinėse šalyse bananai yra vienas pagrindinių maisto produktų, vietiniai gyventojai juos naudojo įvairiems patiekalams, įskaitant kepinius, gaminti.

Europoje ir Šiaurės Amerikoje bananai išpopuliarėjo tik XX a., kai buvo pradėta juos tiekti iš tropinių šalių. Nuo tada bananai pradėti aktyviai naudoti kulinarijoje. Bananinis tortas – tai desertas, susidedantis iš kelių sluoksnių, išmirkytų grietinėlėje, kurios pagrindą sudaro bananų tyrė. Jo istorija prasidėjo XX a. trečiajame dešimtmetyje, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje ėmė rastis pirmieji bananinių pyragų ir tortų receptai.

Paruoškime šiuolaikinę naminio bananinio

pyrago

versiją.

Biskvito pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 120 g;
  • miltai – 120 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • raugo – 1 šaukštelis.

Bananų kremo ingredientai:

  • Bananai – 2 vnt;
  • grietinė – 300 g;
  • cukraus – 2 valg;
  • vanilino – 1 g;
  • krakmolo – 1,5 šaukštelio;
  • sviesto – 80 g.

Ingredientai impregnavimui:

  • Įmaišyti: verdančio vandens – 200 ml;
  • kondensuotas pienas – 3 šaukštai;
  • karamelės – 50 ml;
  • šokolado – 50 g.
Rekomenduojame:  Varškės šiaudeliai: greiti, gražūs ir skanūs. Receptas kiekvienai dienai

Bananų pyrago paruošimas:

Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi iki purių baltų putų. Į kiaušinių masę pamažu persijokite miltus ir

kepimo

miltelius, išminkykite sausainių tešlą iki purios

sausainių

tešlos. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo formą

ir kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Не пирог, а золото. Рецепт из маминой кулинарной тетрадки: банановый пирог в домашних условиях

Kremui bananus su šaukšteliu grietinės plakite blenderiu, kol sutrinsite. Trintus bananus supilkite į puodą, suberkite cukrų, likusią grietinę, vaniliną ir krakmolą

. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, tada perpilkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite.

Nepamirškite kremo pagrindo uždengti su maistu besiliečiančia plėvele.

Paruoštą biskvitą padalykite į du pyragėlius. Sviestą išsukite mikseriu iki baltų stabilių viršūnių, į jį palaipsniui įmaišykite kreminį pagrindą

. Verdančiame vandenyje išmaišykite kondensuotą pieną ir šiuo skysčiu pamirkykite pyragėlius. Taip pat karamele išmirkykite paplotėlius

. Kiekvieną paplotėlį aptepkite kremu, surinkite pyragą

. Sienas taip pat aptepkite kremu.

Не пирог, а золото. Рецепт из маминой кулинарной тетрадки: банановый пирог в домашних условиях

Pyragą papuoškite smulkiai tarkuotu šokoladu.

Не пирог, а золото. Рецепт из маминой кулинарной тетрадки: банановый пирог в домашних условиях

Не пирог, а золото. Рецепт из маминой кулинарной тетрадки: банановый пирог в домашних условиях

Kad sustingtų, pyragą valandai įdėkite į šaldytuvą ir mėgaukitės gardžiu desertu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *