Sekite mus Facebook'e!
Bananų pyrago istorija prasidėjo Lotynų Amerikoje, iš kur bananai paplito po visą pasaulį. Tropinėse šalyse bananai yra vienas pagrindinių maisto produktų, vietiniai gyventojai juos naudojo įvairiems patiekalams, įskaitant kepinius, gaminti.
Europoje ir Šiaurės Amerikoje bananai išpopuliarėjo tik XX a., kai buvo pradėta juos tiekti iš tropinių šalių. Nuo tada bananai pradėti aktyviai naudoti kulinarijoje. Bananinis tortas – tai desertas, susidedantis iš kelių sluoksnių, išmirkytų grietinėlėje, kurios pagrindą sudaro bananų tyrė. Jo istorija prasidėjo XX a. trečiajame dešimtmetyje, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje ėmė rastis pirmieji bananinių pyragų ir tortų receptai.
Paruoškime šiuolaikinę naminio bananinio
pyrago
versiją.
Biskvito pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 120 g;
- miltai – 120 g;
- druskos – žiupsnelis;
- raugo – 1 šaukštelis.
Bananų kremo ingredientai:
- Bananai – 2 vnt;
- grietinė – 300 g;
- cukraus – 2 valg;
- vanilino – 1 g;
- krakmolo – 1,5 šaukštelio;
- sviesto – 80 g.
Ingredientai impregnavimui:
- Įmaišyti: verdančio vandens – 200 ml;
- kondensuotas pienas – 3 šaukštai;
- karamelės – 50 ml;
- šokolado – 50 g.
Bananų pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi iki purių baltų putų. Į kiaušinių masę pamažu persijokite miltus ir
kepimo
miltelius, išminkykite sausainių tešlą iki purios
sausainių
tešlos. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo formą
ir kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Kremui bananus su šaukšteliu grietinės plakite blenderiu, kol sutrinsite. Trintus bananus supilkite į puodą, suberkite cukrų, likusią grietinę, vaniliną ir krakmolą
. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, tada perpilkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite.
Nepamirškite kremo pagrindo uždengti su maistu besiliečiančia plėvele.
Paruoštą biskvitą padalykite į du pyragėlius. Sviestą išsukite mikseriu iki baltų stabilių viršūnių, į jį palaipsniui įmaišykite kreminį pagrindą
. Verdančiame vandenyje išmaišykite kondensuotą pieną ir šiuo skysčiu pamirkykite pyragėlius. Taip pat karamele išmirkykite paplotėlius
. Kiekvieną paplotėlį aptepkite kremu, surinkite pyragą
. Sienas taip pat aptepkite kremu.
Pyragą papuoškite smulkiai tarkuotu šokoladu.
Kad sustingtų, pyragą valandai įdėkite į šaldytuvą ir mėgaukitės gardžiu desertu.
