Sekite mus Facebook'e!
Kepsiu bandeles su vaniliniu kremu ir obuolių rožėmis – tobulas skonio ir grožio derinys. Minkšta, puri tešla su subtiliu vaniliniu kremu viduje sukuria neįtikėtinai gardžią tekstūrą.
Sudedamosios dalys:
Tešla:
- 1 kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 50 g sviesto
- 13 g gyvų mielių
- 125 ml šilto vandens
- 125 ml šilto pieno
- 500–550 g miltų
- 5–6 g druskos
Kremas:
- 2 kiaušinių tryniai
- 4 šaukštai cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 10 g kukurūzų krakmolo
- 250 ml šilto pieno
- 30 g sviesto
Įdaras:
- 2 obuoliai
- 30 g sviesto
- 1 trynys + 1 valg. š. pieno patepimui
Paruošimas:
Tešla:
Kiaušinius išplaku su cukrumi ir supilu ištirpintą sviestą. Gyvas mieles sutrupinu rankomis, užpilu šiltu vandeniu ir pienu, išmaišau. Miltus persijoju keliais etapais ir įberiu druskos, užminkau tešlą ir palieku 50–60 minučių pailsėti po plėvele.

Kremas:
Trynius sumaišykite puode su cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu ir šiltu pienu. Kaitinkite ant ugnies, kol mišinys sutirštės, nuolat maišydami. Tada sudėkite minkštą sviestą ir gerai išmaišykite. Supilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Tešlą padalinu į 12 gabalėlių, uždengiu rankšluosčiu ir palieku 10 minučių pastovėti. Tada suformuoju dešreles, perlenkiu jas per pusę ir susuku į kaseles.

Taip pat iš tešlos iškočioju paplotėlius ir ant jų ratu išdėlioju pynes.

Bandeles sudėjau ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, šakute subadžiau paplotėlio vidų. Visą tešlą patepau plaktu tryniu ir pienu. Grietinėlę supilau į konditerinį maišelį ir dedu į bandelių vidurį. Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Įdaras:
Obuolius supjaustau plonais griežinėliais ir kepu svieste, kol suminkštėja.

Aš formuoju rožes iš obuolių.

Gatavus bandelius puošiu rožėmis, skanaus!

