Sekite mus Facebook'e!
Suši – tradicinis Japonijos virtuvės patiekalas. Pagrindinis sušių ir suktinukų niuansas – į juos dedama žalių jūros gėrybių iš vandenynų ir upių. Taip pat didelę reikšmę ruošiant sušius turi tam tikru būdu paruošti ryžiai.
Kad nesusirgtumėte nemaloniomis ligomis, žaliajai žuviai sušiuose buvo išrastas specialus sojų padažas. Senovėje žuvis taip pat buvo patiekiama su įvairiais aštriais padažais, kurie visiškai išvalydavo jūros gėrybes nuo kenksmingų medžiagų ir kitų dalykų.
Suši buvo pamėgti visame pasaulyje. Dabar sunku rasti šalį, kurioje nebūtumėte girdėję, kas yra suši. Paruoškime šventiniam stalui savotiškus sušius iš krabų lazdelių.
Krabų suši ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
- žolelių – 20 g;
- sūris – 150 g;
- agurkų – vnt;
- majonezas – 2 šaukštai;
- česnako – 3 skiltelės.
Krabų suši paruošimas:
Kiaušinius virkite 10 minučių, atvėsinkite ir padalykite į trynius ir baltymus. Kiaušinių baltymai susmulkinami ant vidutinės tarkavimo žievelės dubenėlyje.
Panašiai kaip ir kiaušiniai susmulkinamas sūris, ant mažų skiltelių įtrinamas česnakas. Visi ingredientai sumaišomi kartu su druska ir majonezu.
Agurkas supjaustomas plonu šiaudeliu, smakru į trimitą žalumynų
.
Gana smulkiai įtrinti trynius ir likusį sūrį
. Krabų lazdeles išskleisti sluoksniais.
Ant kiekvieno sluoksnio uždėti po šaukštą gauto įdaro. Masę tolygiai paskirstykite ant sluoksnio, bet nelieskite raudonai nudažyto krašto.
Į faršo vidurį įdėkite agurko šiaudelį, susukite krabų sluoksnį į ritinėlį.
Suktinuką padalykite į 2-3 dalis, pamerkite į trynio arba sūrio drožles.
Sūrio ir trynio kepurėles apibarstykite smulkintomis žolelėmis. Rezultatas – skanus ir originalus suktinukų pavidalo užkandis.
