Sekite mus Facebook'e!
Salotos su vištiena ir kukurūzais yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų, užimančių deramą vietą ant stalo tiek kasdienybėje, tiek per šventes. Šios salotos traukia ne tik turtingu skoniu ir maistingumu, bet ir paruošimo paprastumu
. Pagrindiniai ingredientai – švelni vištienos krūtinėlė ir saldūs konservuoti kukurūzai, kurie kartu sukuria skonių ir tekstūrų harmoniją. Baltymų turtinga vištiena suteikia sotumo jausmą, o kukurūzai patiekalui suteikia saldų skonį ir ryškią spalvą.
Be to, į salotas dedama žalumynų, džiūvėsėlių su česnaku, todėl jos tampa dar gardesnės ir sotesnės.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanių salotų „Ku-ka-re-ku”.
Sudedamosios dalys: 1:
- Virtos vištienos krūtinėlės – 350 g;
- konservuotų kukurūzų – 250 g;
- Kruopos – 150 g;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- petražolių – 6 šakelės;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis.
Duonos džiūvėsėlių ingredientai:
- Batonas – 6 riekelės;
- česnako – 1 skiltelė;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Paprikos – 1/2 šaukštelio.
Salotų „Ku-ka-ra-koo” paruošimas:
Pašalinkite iš kepinio plutą ir supjaustykite jį nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant augalinio aliejaus apkepkite džiūvėsėlius, tada į juos įtrinkite česnaką, įberkite druskos ir paprikos
. Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, kartu su ja į salotinę sudėkite kukurūzus
.
Į salotas suberkite petražoles, pagardinkite majonezu, druska ir pipirais
. Belieka į salotas įberti džiūvėsėlių ir patiekti.
Pasirodo, tai nėra brangios, bet skanios užkandinės salotos.
