Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naujovė, lengviau paruošiama nei Napoleono. Smetaninių sausainių receptas – švelnumas kiekviename kąsnyje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Smetanniki” sausainiai – tai naminio kepimo pavyzdys, kuriame svarbiausias vaidmuo tenka grietinei. Ji suteikia tešlai ypatingą struktūrą: minkštumą, šiek tiek rūgštumo ir purumo.

Paprastai šie sausainiai būna paprastos formos, dažniausiai apvalūs arba formos. Paruošti sausainiai yra aukso spalvos ir trapios struktūros. Skonis subalansuotas, saikingai sodrus ir ne per saldus, todėl „Smetanniki” tinka prie arbatos ar kavos.

Istoriškai „Smetanniki” pavadinimu buvo vadinami įvairūs patiekalai, kurių pagrindinė sudedamoji dalis buvo grietinė

.

Tai galėjo būti bandelės, pyragai ir net maži pyragėliai. Tokia įvairovė rodo platų grietinės naudojimą tradicinėje virtuvėje.

Skirtinguose regionuose „Smetanniki” receptai ir gaminimo būdai skiriasi.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • grietinė – 30 g;
  • cukraus – 50 g;
  • sviestas – 90 g;
  • miltai – 280 g;
  • rauginimo medžiaga – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • grietinė – 200 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 50 g;
  • vanilino – žiupsnelis.

Sausainių „Smeetanniki” paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su grietine, cukrumi, druska ir vanilinu. Atskirai sumaišykite miltus su šaltu sviestu, pasistenkite sumalti į smulkius trupinius

Rekomenduojame:  Tokie skanūs, kad negalite nustoti jų valgyti. Kopūstų paplotėliai

. Į grietinėlės trupinius supilkite kiaušinių mišinį, užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Tešlą sudėkite į celofaninį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Įdarui kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vanile ir grietine. Tešlą iškočiokite 5-6 mm storio sluoksniu, stikline ar formele išpjaukite apskritimus.

Новинка, готовится проще, чем "Наполеон". Рецепт печенья "Сметанники" – нежность в каждом кусочке

Tešlos apskritimus sudėkite į keksiukų formeles, šiek tiek paspauskite jų vidų. Į tešlos krepšelių vidų supilkite grietinę.

Новинка, готовится проще, чем "Наполеон". Рецепт печенья "Сметанники" – нежность в каждом кусочке

Kepkite „Smetannikus” 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Новинка, готовится проще, чем "Наполеон". Рецепт печенья "Сметанники" – нежность в каждом кусочке

Gausite minkštus ir kvapnius „Smeetanniki” arbatai. Kad skonis būtų įdomesnis, į grietinėlę galite įmaišyti uogų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *