Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdeles japonai išrado palyginti neseniai – 1973 m. Tikriausiai iš pradžių krabų lazdelės buvo gaminamos iš krabų mėsos. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad gamyba brangi ir neturi paklausos, todėl krabai buvo pakeisti ekonomiškesne – baltosios žuvies mėsa.
Mūsų šalyje krabų lazdelės atsirado aštuntojo dešimtmečio pabaigoje. Jos greitai pelnė pripažinimą vidaus rinkoje ir pradėtos pardavinėti visur. Daugelis namų šeimininkių iš karto suprato, kad krabų lazdelės geriausiai tinka prie užkandžių ir salotų. Kaip tik apie vieną užkandžio iš krabų lazdelių paruošimo būdą ir pakalbėsime.
Krabų lazdelių užkandžio ingredientai:
- krabų lazdelės – pakuotė;
- marinuotų agurkų – vnt;
- varškės sūrio – 2 valg. š. litrai;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- majonezas – 2 valg;
- česnako – skiltelė.
Krabų lazdelių užkandžio paruošimas:
Išvirkite porą kietai virtų kiaušinių, atvėsinkite šaltame vandenyje. Dubenyje sumaišykite varškę, majonezą ir per presą perleistą česnako skiltelę
. Kiaušinius nulupkite, į varškės masę susmulkinkite vidutine tarka skilteles. Sumaišykite ingredientus iki vientisos plastinės masės.
Agurką išilgai perpjaukite į 4 ketvirčius, išvyniokite krabų lazdeles į sluoksnį. Ant maistinės plėvelės suformuokite ilgą krabų lazdelių sluoksnį, perdengdami jas išvyniotomis formomis.
Ant krabų
lazdelių
paviršiaus dėkite porą šaukštų varškės mišinio
.
Tolygiai paskirstykite mišinį po visą sluoksnio paviršių
. Ant sluoksnio krašto uždėkite marinuoto agurko griežinėlį ir susukite sluoksnį į ritinėlį.
Suktinuką sutvirtinkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol visiškai sustings, t. y. 8 valandas.
Rezultatas – skanus krabų užkandis šventiniam stalui.
Suktinukus galite supjaustyti porcijomis ir papuošti žalumynais.
