Sekite mus Facebook'e!
Kepenų vyniotinis – populiarus rusų virtuvės patiekalas, dažnai naudojamas kaip užkandis ant šventinių stalų. Tai suktinukas iš kepenėlių, dažniausiai vištienos arba jautienos, sumaišytų su įvairiais ingredientais, pavyzdžiui, svogūnais, morkomis, prieskoniais.
Kartu kepenėlių suktinukas leidžia būti kūrybingiems – galima eksperimentuoti pridedant įvairių prieskonių, daržovių ir net įdarų, todėl kiekvienas variantas tampa unikalus.
Daugeliui žmonių jis asocijuojasi su namų jaukumu, šiluma ir rūpesčiu artimaisiais, nes toks vyniotinis visada ruošiamas su meile.
Tešlos ingredientai:
- Vištienos kepenėlės – 500 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Pienas – 250 ml;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Sviestas – 50 g.
Padažo ingredientai:
- Majonezas – 200 g;
- grietinė – 200 g;
- želatina – 15 g;
- vanduo – 60 g.
Įdaro ingredientai:
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- majonezas – 2 šaukštai;
- sezamo sėklos – 100 g;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kepenų vyniotinio paruošimas:
Į dubenį su kepenėlėmis įmuškite kiaušinius ir panardinamuoju trintuvu susmulkinkite komponentus iki vientisos masės. Į masę supilkite 50 ml pieno, įberkite druskos ir juodųjų pipirų ir išmaišykite
. Į masę supilkite miltus ir išminkykite blynų tešlą
.
Į tešlą supilkite likusį pieną ir ištirpintą sviestą
. Keptuvę lengvai patepkite augaliniu aliejumi ir ant mažos ugnies kepkite plonus blynelius.
Padažui želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti
. Majonezą sumaišykite su grietine, želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje. Želatiną sumaišykite su šaukštu mišinio ir viską supilkite į majonezo ir grietinės padažą
.Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus, morkas sutarkuokite stambia tarka
.
Keptuvėje pirmiausia apkepkite svogūną, tada į jį sudėkite morkas, įberkite druskos.
Ant maistinės plėvelės dėkite pirmąjį blyną, aptepkite jį padažu
.
Antrąjį blyną uždenkite ir taip pat aptepkite padažu
. Toliau blynus aptepkite padažu, o tada ant viso paviršiaus dėkite įdarą.
Tada blynus susukite į ritinėlį ir užklijuokite maistinėje plėvelėje.
Susukite ritinėlį ir valandai padėkite į šaldytuvą
. Tuo metu ant sausos keptuvės paskrudinkite sezamo sėklas. Paruoštą suktinuką aptepkite majonezu ir apibarstykite pakepintomis sezamo
sėklomis. Suktinuką vėl užklijuokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Gausite skanų blynų su kepenėlėmis suktinuką.
Šį patiekalą galite gaminti ir be įdaro, jis taip pat gaunasi skanus.
