Sekite mus Facebook'e!
Salotos su kalmarais – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kokio stalo puošmena. Kalmaruose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, todėl jie yra vertingas sveikos mitybos produktas.
Yra daug salotų su kalmarais receptų. Jie gali būti tiek paprasti ir lengvi, tiek sudėtingesni ir sotesni.
Į tokių salotų sudėtį paprastai įeina virti arba konservuoti kalmarai, daržovės (agurkai, pomidorai, saldžiosios paprikos), žalumynai (krapai, petražolės), taip pat padažas, kurio pagrindą sudaro augalinis aliejus, citrinų sultys arba majonezas
. Salotos su kalmarais gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie pagrindinio patiekalo
.
Sudedamosios dalys: – Žuvys ir daržovės, kurių sudėtyje esantys kalmarai yra:
- Sudedamosios dalys: kalmarai – 350 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušinis – 4 vnt;
- virtos vištienos krūtinėlės – 200 g;
- virti ryžiai – 50 g;
- sūris – 100 g;
- graikiniai riešutai – 20 g.
Salotų su kalmarais paruošimas:
Kalmarus 3 min. virkite verdančiame vandenyje. Kalmarus ir svogūną smulkiai supjaustykite. Į kepimo žiedą sudėkite kalmarų sluoksnį, aptepkite majonezu
. Ant kalmarų sudėkite svogūnus, aptepkite majonezu. Išvirkite kiaušinį ir padalykite jį į trynius ir baltymus. Trynius supjaustome į salotas, aptepame majonezu
. Ant kiaušinio sluoksnio dedame virtus ryžius. Ryžius aptepame majonezu ir dedame supjaustytą vištienos krūtinėlę
. Vištienos krūtinėlę aptepame majonezu, sutarkuojame sūrį ir
dedame
ant mėsos sluoksnio. Ant viršaus dedame kiaušinio baltymus ir pabarstome graikiniais riešutais.
Gauname gardžias ir neįprastas salotas su kalmarais. Šis patiekalas ant stalo atrodys šventiškai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
