Sekite mus Facebook'e!
Sultinys ne tik skanus, bet ir neįtikėtinai sveikas. Tai puikus pasirinkimas apsinuodijus maistu arba po švenčių, kai stalai nukrauti visokiais sunkiais patiekalais. Sultinys tiesiogine prasme padeda skrandžiui užsivesti. Yra keletas jo paruošimo niuansų, kuriuos verta žinoti.
Visų pirma, svarbu įsitikinti, kad sultiniui turite tinkamą indą. Tai gali būti nerūdijančio plieno arba aliuminio puodas. Jei gaminate jautieną, 1 kg mėsos naudokite apie 4 litrus vandens. 1,5 kg vištienos – 3,5 litro vandens. Litrui skysčio pakanka ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos. Verdant svarbu vandenį palaipsniui užvirinti. Taip pat kiekvienam litrui sultinio naudokite 100 gramų svogūnų, tokį patį kiekį morkų ir salierų bei ryšulėlį petražolių.
Lengvo sultinio receptas

Sudedamosios dalys:
- 4 šaukštai šerio;
- mėsos sultinys apie 2,5 litro;
- 2 kiaušinių baltymai;
- apie 1 saliero stiebo;
- 1 ryšelis laiškinių česnakų;
- jautienos apie 300 gramų.
Paruošimas:
- Pirmiausia, turėtumėte paimti jautieną ir ją smulkiai supjaustyti;
- Susmulkinkite laiškinius česnakus, tą patį padarykite su saliero stiebais, o morkas supjaustykite apskritimais;
- Sudėkite daržoves, kiaušinių baltymus ir mėsą į puodą ir supilkite sultinį;
- Dabar reikia uždėti keptuvę ant ugnies, užvirinkite skystį ir nuolat maišykite;
- kai tik užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite vieną valandą;
- Dabar gautą sultinį reikia nukošti sieteliu ir marle ir supilti į lėkštes.
Prieš patiekiant gardų ir karštą sultinį, į jį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą šerio.
Žuvies sultinys

Sudedamosios dalys:
- druskos pagal skonį;
- rupiai maltų juodųjų pipirų, apie 1 valgomąjį šaukštą;
- 1 saliero stiebas;
- apie 1 morka;
- 1 svogūnas;
- šviežio čiobrelio, apie 1 šakelę;
- petražolės – 1 ryšelis;
- balta žuvis apie 1 kg.
Paruošimas:
- Norėdami pradėti, turėtumėte paimti puodą ir į jį supilti apie 2 litrus švaraus vandens, tada suberti žoleles;
- morkas, svogūnus ir salierus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą su vandeniu kartu su druska ir pipirais;
- Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies pusvalandį. Tada leiskite sultiniui atvėsti.
- Kai tik sultinys sušils, į jį reikia įdėti baltos žuvies, tada vėl uždėti ant ugnies, užvirinkite, sumažinti ugnį iki minimumo ir virti 20 minučių;
- Toliau reikia nuimti keptuvę su sultiniu nuo ugnies ir leisti jam atvėsti.
Perkošus sultinį, jį galima naudoti įvairiems patiekalams ruošti, pavyzdžiui, ryžių sriubai, rizotui ir kitiems.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


