Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Napoleono pyragas keptuvėje. Taip jį gamino mūsų močiutės: klasikinis receptas su kremu.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Napoleono pyragas tikriausiai tiesiogiai susijęs su Napoleonu Bonapartu. Tiesa ta, kad šio pyrago pavadinimas kelia daug klausimų. Egzistuoja prielaida, kad šį pyragą savo tėvynėje išrado Prancūzijos imperatorius. Priežastis sukurti valdovo tortą galbūt buvo net politinė.

XX a. šį gerai žinomą mitą paneigė istorikai

.

Yra konditeris Napoleonas, kurio garbei tortas ir pavadintas. Su imperatoriumi desertas neturi nieko bendro, išskyrus pavadinimą

. Paruoškime Napoleono tortą namuose keptuvėje.

Kremo ingredientai Napoleono tortui:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 150 g;
  • Vanilinis cukrus – 15 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 50 g;
  • Pienas – 600 ml;
  • Sviestas (82,5 %) – 100 g.

Ingredientai pyragėliams:

  • Miltai – 200 g;
  • Kiaušiniai – vnt;
  • Sviestas (82,5 %) – 100 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • actas (6 %) – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
  • Vandens – 70 ml.

Napoleono pyrago paruošimas:

Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Į mišinį supilti pieną ir toliau maišyti produktus.

Rekomenduojame:  Švelnūs sausainiai su uogiene. Tai pats paprasčiausias ir skaniausias iš visų mano kada nors gamintų: greičiausias įmanomas receptas.

Mišinį užvirinti ant vidutinės ugnies

.

Perpilkite tirštą masę į dubenį, uždenkite maistine plėvele į kontaktą ir palikite šaldytuve, kad atvėstų.

Tuo metu į miltus įtrinkite šaltą sviestą – taip paruošime tešlą pyragaičiams

.

Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, supilkite actą, augalinį aliejų ir šaltą vandenį. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės ir supilkite į miltus

. Rankomis išminkykite lipnią šaltą tešlą, darykite tai greitai.

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Pabarstykite stalą miltais ir iš tešlos suformuokite dešrelę. Dešrelę padalykite į 6 lygias dalis ir

kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną 22 cm skersmens paplotėlį. Iškirpkite apskritimą, kurio skersmuo lygus keptuvės dugnui.

Įdėkite plutą į sausą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies uždengę dangčiu 1-2 minutes.

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Leiskite pyragui 1-2 minutes atvėsti po dangčiu ir išjunkite kaitrą.

Iškepkite likusią tešlą ir sutrupinkite ją į trupinius. Jei norite, pakepinkite ir migdolų žiedlapius.

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Minkštą sviestą išsukite mikseriu iki purumo – tai būtina kremui. Į sviestą dalimis sudėkite kremo pagrindą ir plakite, kol susijungs.

Rekomenduojame:  Paprasčiausias sausainių su pienu receptas. Biudžetinė versija kiekvienai dienai

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Sudėkite tortą į tešlos žiedą ir uždenkite jį kremo sluoksniu.

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Kremo sluoksnį uždenkite antruoju pyrago sluoksniu ir taip suformuokite tortą. Torto šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu.

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Pabarstykite tortą trupiniais nuo likusių pyragaičių ir migdolų žiedlapiais.

Торт Наполеон на сковороде. Так готовили наши бабушки: классический рецепт с заварным кремом

Belieka tortą įdėti į šaldytuvą 3 valandoms mirkti.

Gausite klasikinį naminį „Napoleoną” savo rankomis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *