Sekite mus Facebook'e!
Napoleono tortas yra klasikinis ir labai mėgstamas subtilus desertinis patiekalas, šventės sinonimas. Šio greito varianto pagrindas – traškūs sluoksniuotos tešlos pyragaičiai, kurie puikiai išminkyti. Kremo, kurio pagrindą sudaro kreminis maskarponės sūris ir kondensuotas pienas, kremas suteikia tortui ypatingo aksominio, saikingo saldumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori palepinti save ir artimuosius garsiuoju desertu be kelių valandų pasiruošimo.
Pyrago ingredientai:
- Sudedamosios dalys: sluoksniuota tešla – 400 g;
- maskarponės kreminis sūris – 500 g;
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- kondensuotas pienas – 200 g;
- vanilino – 1,5 g.
Paruošimas:
Įdėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir uždenkite plastikiniu maišeliu. Palikite tešlą 1 valandai. Dabar siųskite tešlą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Palaukite, kol tešla taps auksinės spalvos, ir ištraukite
. Kol pyragaičiai atvės, pradėkite ruošti kremą. Į plakimui skirtą indą perkelkite maskarponės sūrį, supilkite kondensuotą pieną, cukraus pudrą ir vaniliną. Maišytuvu išplakite visus ingredientus iki purios masės.
Pradėkite rinkti tortą
.
Atvėsusius pyragus išminkykite rankomis, kad pašalintumėte plutos perteklių. Jų prireiks vėliau. Kiekvieną pyragą padalijame į 3 sluoksnius, iš viso 6 sluoksnius. Gražią lėkštę patepame kremu ir ant jos dedame 1 torto sluoksnį, kad tortas stabiliai stovėtų lėkštėje. Pakaitomis tepame kremą ir pluteles, kol sunaudojame visus gabalėlius
. Tortą iš visų pusių
aptepame
likusiu kremu. Dabar rankomis sutrupinkite nuo plutos likusias pluteles. Jomis pabarstykite tortą.
Padėkite skanėstą į šaldytuvą per naktį. Gero apetito!
