Sekite mus Facebook'e!
Napoleono tortas yra klasikinis ir labai mėgstamas subtilus desertinis patiekalas, šventės sinonimas. Šio greito varianto pagrindas – traškūs sluoksniuotos tešlos pyragaičiai, kurie puikiai išminkyti. Kremo, kurio pagrindą sudaro kreminis maskarponės sūris ir kondensuotas pienas, kremas suteikia tortui ypatingo aksominio, saikingo saldumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori palepinti save ir artimuosius garsiuoju desertu be kelių valandų pasiruošimo.
Pyrago ingredientai:
- Sudedamosios dalys: sluoksniuota tešla – 400 g;
- maskarponės kreminis sūris – 500 g;
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- kondensuotas pienas – 200 g;
- vanilino – 1,5 g.
Paruošimas:
Įdėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir uždenkite plastikiniu maišeliu. Palikite tešlą 1 valandai. Dabar siųskite tešlą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Palaukite, kol tešla taps auksinės spalvos, ir ištraukite
. Kol pyragaičiai atvės, pradėkite ruošti kremą. Į plakimui skirtą indą perkelkite maskarponės sūrį, supilkite kondensuotą pieną, cukraus pudrą ir vaniliną. Maišytuvu išplakite visus ingredientus iki purios masės.
Pradėkite rinkti tortą
.
Atvėsusius pyragus išminkykite rankomis, kad pašalintumėte plutos perteklių. Jų prireiks vėliau. Kiekvieną pyragą padalijame į 3 sluoksnius, iš viso 6 sluoksnius. Gražią lėkštę patepame kremu ir ant jos dedame 1 torto sluoksnį, kad tortas stabiliai stovėtų lėkštėje. Pakaitomis tepame kremą ir pluteles, kol sunaudojame visus gabalėlius
. Tortą iš visų pusių
aptepame
likusiu kremu. Dabar rankomis sutrupinkite nuo plutos likusias pluteles. Jomis pabarstykite tortą.
Padėkite skanėstą į šaldytuvą per naktį. Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
