Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių šis sausainis asocijuojasi su vaikyste. Jis buvo gaminamas beveik kiekvienoje šeimoje. Jo ingredientų rinkinys labai paprastas, turint omenyje, koks senas jis tada buvo. Tačiau kartu jis pasirodė neįtikėtinai skanus.

Taigi, užrašykite:
- 200 g sviesto;
- 140 g cukraus;
- 60 ml pieno;
- 260 g miltų;
- 1 g vanilino;
- žiupsnelis druskos.
Sviestas turi būti kambario temperatūros, kad jį būtų galima išplakti iki purios masės. Į ją reikia atsargiai supilti pieną ir vėl plakti. Tada supilti miltus, vaniliną ir išminkyti tešlą.

Tešla pripildyti konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jos krėskite sausainius. Siųskite juos į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę su įjungta konvekcija 10-11 minučių. Jei konvekcijos nėra, kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Štai ir viskas, sausainiai paruošti.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
