Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Namų gamybos sausainiai iš 9-ojo dešimtmečio: prosenelių receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui žmonių šis sausainis asocijuojasi su vaikyste. Jis buvo gaminamas beveik kiekvienoje šeimoje. Jo ingredientų rinkinys labai paprastas, turint omenyje, koks senas jis tada buvo. Tačiau kartu jis pasirodė neįtikėtinai skanus.

Taigi, užrašykite:

  • 200 g sviesto;
  • 140 g cukraus;
  • 60 ml pieno;
  • 260 g miltų;
  • 1 g vanilino;
  • žiupsnelis druskos.

Sviestas turi būti kambario temperatūros, kad jį būtų galima išplakti iki purios masės. Į ją reikia atsargiai supilti pieną ir vėl plakti. Tada supilti miltus, vaniliną ir išminkyti tešlą.

Tešla pripildyti konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jos krėskite sausainius. Siųskite juos į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę su įjungta konvekcija 10-11 minučių. Jei konvekcijos nėra, kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Štai ir viskas, sausainiai paruošti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *