Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminis marmeladas – skanus skanėstas be nereikalingų priedų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei mėgstate saldumynus, bet renkatės sveikus desertus be cheminių medžiagų, puikus pasirinkimas – naminis marmeladas. Jis būna tirštas, kramtomas, ryškaus vaisių ir uogų skonio, o agaras jam suteikia tinkamą tekstūrą.

Kodėl verta marmeladą gaminti namuose?

Pagrindinis pliusas – paprastas paruošimas ir galimybė eksperimentuoti. Galite rinktis bet kokias uogas ar vaisius pagal skonį. O jei marmelado gabalėlius padengsite šokoladu, gausite tikrą naminį desertą.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: 200 g uogų arba vaisių minkštimo;
  • 80 ml vandens;
  • 10 g agaro agaro;
  • 50 g cukraus;
  • 150 g juodojo šokolado.

Kaip paruošti:

  1. Vaisius ar uogas susmulkinkite blenderiu iki tyrės.
  2. Viską supilkite į puodą, suberkite cukrų ir agarą, gerai išmaišykite.
  3. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, palaukite, kol užvirs, nepamirškite maišyti.
  4. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes.
  5. Masę paskirstykite į silikonines formeles, leiskite šiek tiek atvėsti ir paslėpkite šaldytuve, kad sustingtų.
  6. Paruoštą marmeladą perkelkite į lėkštę.
  7. Šokoladiniams saldainiams marmeladą įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
  8. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
  9. Šaldomą marmeladą panardinkite į šiltą šokoladą.
  10. Uždėkite ant folijos ir 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
Rekomenduojame:  Išmokė, kaip be miltų ir kiaušinių iškepti sultingus baltarusiškus dranikus - tarsi švelnius, erdvius pyragėlius. Ir 5 maisto gaminimo gudrybės

Naudingi patarimai:

  • Agaragaras geriau tinka už želatiną, nes kambario temperatūroje netirpsta.
  • Jei norite saldesnio marmelado, įberkite daugiau cukraus.
  • Vietoj cukraus galite naudoti medų arba agavų sirupą.
  • Aromatui pagardinti įmaišykite cinamono, vanilės ar kitų prieskonių.
  • Ryškią spalvą suteiks avietės, mėlynės, šaltalankiai arba braškės.

Paruoškite naminį marmeladą, pradžiuginkite šeimą ir mėgaukitės natūralaus skanėsto skoniu!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *