Sekite mus Facebook'e!
Kvas yra vienas seniausių gėrimų. Jo istorija siekia daugiau nei tūkstantį metų. Kvasą žinojo rytų slavai, kurie jį gamino iš įvairių ingredientų, pavyzdžiui, rugių, avižų, sorų, žirnių, medaus ir uogų.
Pirmą kartą kvasas paminėtas 989 m., kai kunigaikštis Vladimiras I Sviatoslavičius Kijevo krikšto garbei įsakė išdalyti žmonėms „maistą, medų ir kvasą”. Kvasas buvo ne tik skanus gėrimas, bet ir svarbus vitaminų bei mineralinių medžiagų šaltinis. Jis padėjo žmonėms įveikti ligas ir nuovargį. Laikui bėgant kvašo receptas buvo tobulinamas. Į jį buvo dedama įvairių prieskonių, vaisių ir uogų. Tai leido sukurti daug naujų skonių ir aromatų.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardų naminį kvasą okroškai
Ingredientai: 1:
- Vanduo – 3 litrai;
- cikorijos – 4 šaukštai;
- Citrinos rūgštis – 1 šaukštelis;
- sausos mielės – 2 šaukšteliai;
- Cukrus – 10 valgomųjų šaukštų.
Namų gamybos rūgpienio paruošimas:
Į 3 litrų talpos stiklainį supilkite cikorijas, citrinos rūgštį, sausas mieles ir cukrų. Į stiklainį taip pat supilkite vandenį, turinį uždenkite ir gerai išmaišykite.

Supilkite stiklainio turinį į butelius. Palikite rūgpienį šiltai 2-3 valandoms, o tada išimkite atvėsti į šaldytuvą.
Taip gausite skanų naminį rūgpienį
.
Šis gėrimas puikiai tiks su okroška.

Jis paruošiamas greitai ir iš turimų ingredientų, daug pigiau nei parduotuvėje pirktas rūgpienis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


