Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Namine girą per „5 minutes”. Kaip greitai paruošti skanią girą

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kvas yra vienas seniausių gėrimų. Jo istorija siekia daugiau nei tūkstantį metų. Kvasą žinojo rytų slavai, kurie jį gamino iš įvairių ingredientų, pavyzdžiui, rugių, avižų, sorų, žirnių, medaus ir uogų.

Pirmą kartą kvasas paminėtas 989 m., kai kunigaikštis Vladimiras I Sviatoslavičius Kijevo krikšto garbei įsakė išdalyti žmonėms „maistą, medų ir kvasą”. Kvasas buvo ne tik skanus gėrimas, bet ir svarbus vitaminų bei mineralinių medžiagų šaltinis. Jis padėjo žmonėms įveikti ligas ir nuovargį. Laikui bėgant kvašo receptas buvo tobulinamas. Į jį buvo dedama įvairių prieskonių, vaisių ir uogų. Tai leido sukurti daug naujų skonių ir aromatų.

Papasakosime, kaip pasigaminti gardų naminį kvasą okroškai

Ingredientai: 1:

  • Vanduo – 3 litrai;
  • cikorijos – 4 šaukštai;
  • Citrinos rūgštis – 1 šaukštelis;
  • sausos mielės – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 10 valgomųjų šaukštų.

Namų gamybos rūgpienio paruošimas:

Į 3 litrų talpos stiklainį supilkite cikorijas, citrinos rūgštį, sausas mieles ir cukrų. Į stiklainį taip pat supilkite vandenį, turinį uždenkite ir gerai išmaišykite.

Rekomenduojame:  Šį receptą sugalvojusiam žmogui įteikite medalį. Įdaras, bulvės ir manų kruopos: itin skani vakarienė

Домашний квас за "5 минут". Как быстро приготовить вкусный квас для окрошки

Supilkite stiklainio turinį į butelius. Palikite rūgpienį šiltai 2-3 valandoms, o tada išimkite atvėsti į šaldytuvą.

Taip gausite skanų naminį rūgpienį

.

Šis gėrimas puikiai tiks su okroška.

Домашний квас за "5 минут". Как быстро приготовить вкусный квас для окрошки

Jis paruošiamas greitai ir iš turimų ingredientų, daug pigiau nei parduotuvėje pirktas rūgpienis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *