Sekite mus Facebook'e!
Siūlau jums nuostabų kvapnaus ir sodraus padažo receptą, kuris bus puikus priedas prie bet kokio tipo šašlyko – ar tai būtų kiauliena, vištiena ar ėriena. Jį lengva paruošti, o skonis tikrai jus pradžiugins!
Sudedamosios dalys:
- Pomidorų pasta – 10 šaukštų. šaukštai
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus – 2 šaukštai. šaukštai
- Svogūnas – 2 vnt. (smulkiai supjaustytas)
- Česnakas – 3 skiltelės (suspaustos)
- Malti juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio
- Petražolės – pagal skonį
- Džiovintas bazilikas – 1 arbatinis šaukštelis
- Virintas vanduo – 150 ml
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su citrinos sultimis, įberkite druskos ir cukraus.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, per spaudą permestą česnaką, maltus juoduosius pipirus, baziliką ir šviežias (arba džiovintas) petražoles.
- Supilkite 150 ml virinto vandens ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Padažą palaikykite apie 30 minučių kambario temperatūroje – tai leis skoniams atsiskleisti.
Padavimai:
Šį padažą patiekite su šviežiai virtomis šašlyko rūšimis – jis išryškins mėsos skonį ir suteiks pikantiškumo kiekvienam kąsniui!
Skanaus!
