Sekite mus Facebook'e!
Šiandien papasakosiu, kaip greitai paruošti lengvos ir lengvos tekstūros zefyrus. Nors kiekviena šeimininkė turi savo būdą, kaip juos paruošti, aš naudoju virimo metodą – taip zefyrai visada būna minkšti ir purūs. Tai labai greitas receptas: viskam prireiks ne daugiau kaip 9 minučių, plius šiek tiek laiko stabilizavimui.
Šiam receptui reikės šių produktų:
- 70 g kiaušinių baltymų (tai 2 kiaušiniai);
- 70 g cukraus;
- ½ šaukštelio citrinos rūgšties;
- 100 ml vandens;
- 280 g cukraus sirupui;
- 150 g persikų tyrės (arba kitų vaisių);
- 10 g agaro agaro.

Pradėkime ruošti sirupą: puode sumaišykite tyrę, vandenį, cukrų ir agarą-agarą. Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite mišinį 4 minutes, tada nukelkite nuo viryklės.
Dabar pereikite prie baltymų: supilkite baltymus į švarų, sausą indą ir pradėkite plakti vidutiniu greičiu. Palaipsniui įmaišykite cukrų ir citrinos rūgštį. Padidinkite maišytuvo greitį ir atsargiai supilkite karštą vaisių mišinį iš keptuvės. Kai mišinys taps purus ir stiprus, padidinkite greitį iki maksimalaus ir plakite dar 3 minutes. Taip gausite paruoštą zefyrų mišinį.
Gautą masę perkelkite į pergamentu išklotą kepimo skardą, naudodami konditerinį maišelį, kad zefyrai būtų gražūs. Palaukite, kol ji stabilizuosis. Galite palaukti apie valandą šaldytuve arba mėgautis iš karto, jei turite kantrybės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
