Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminiai sausainiai su uogiene. Paruošta iš karto didelei šeimai: iškepa per 15 minučių.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Smėlio sausainiai yra ne tik populiarus desertas, bet ir tikras namų jaukumo ir šilumos simbolis. Dėl švelnios, trapios tekstūros ir savito sviesto skonio jie užima garbingą vietą daugelio šalių kulinarinėse tradicijose. Žmonės jį ruošia įvairioms šventėms, šeimos susibūrimams ir tiesiog norėdami pradžiuginti save ir artimuosius.

Vienas iš pagrindinių sausainių privalumų – jų universalumas. Receptą galima lengvai pritaikyti pridedant įvairių ingredientų: riešutų, šokolado, džiovintų vaisių ar prieskonių – tai leidžia sukurti daugybę variantų ir kiekvieną kepinį paversti unikaliu.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Sviestas – 100 g;
  • Cukrus – 100 g;
  • grietinė – 100 g;
  • Miltai – 350 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: abrikosų uogienė – 100 g;
  • krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vandens – 3 valgomieji šaukštai.

Sausainių paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su minkštu sviestu, grietine, cukrumi ir druska. Į mišinį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite tešlą ir suberkite ją į nelipnų gumulą

Rekomenduojame:  Užtenka miltų ir šiek tiek obuolių. Lengviausias ir skaniausias obuolių sausainių receptas

. 30 min. palikite tešlą celofane šaldytuve. Tada padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į sluoksnį. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.

2 mm storio tešlą iškočiokite ir iš jos išpjaukite vienodus kvadratėlius. Įdarui uogienę sumaišykite su krakmolu, užpilkite vandeniu ir užvirinkite

. Kai įdaras atvės, sudėkite jį į konditerinį maišelį ir po porciją dėkite ant kiekvieno tešlos kvadratėlio vidurio.

Домашнее песочное печенье с вареньем. Готовим сразу на большую семью: выпечка за 15 минут

Suspauskite du priešingus tešlos galus ir

sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 10-15 minučių 10 laipsnių temperatūroje.

Домашнее песочное печенье с вареньем. Готовим сразу на большую семью: выпечка за 15 минут

Šie sausainiai iškepa gana greitai. Jie daug sveikesni už parduotuvėje pirktus sausainius, o jiems pagaminti nereikia daug laiko ir pastangų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *