Sekite mus Facebook'e!
Šokoladiniai sausainiai yra vienas mėgstamiausių ir labiausiai atpažįstamų skanėstų pasaulyje. Šie sausainiai yra šiek tiek traškūs kraštuose, bet minkšti ir švelnūs viduryje. Desertą galima valgyti bet kokiu pavidalu: ką tik iškeptą, kai šokoladas dar šiltas ir tirštas, arba jau atvėsusį, kai šokolado drožlės vėl tampa tirštos.
Šio sausainio istorija prasidėjo Amerikoje XX a. trečiajame dešimtmetyje.
Viešbučio „Toll House Inn” savininkė Ruth Wakefield nusprendė iškepti paprastus sausainius, tačiau netyčia į tešlą įmaišė šokolado plytelės gabalėlių. Ji manė, kad šokoladas visiškai ištirps, tačiau taip nenutiko. Šokoladas liko gabalėliais, o sausainiai įgavo visiškai naują skonį ir tekstūrą. Svečiams taip patiko, kad receptas iš karto išpopuliarėjo
. Nuo to laiko šokoladinių sausainių receptas paplito visame pasaulyje.
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 280 g;
- Cukrus – 80 g;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Vanilės – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- Šokolado drožlės – 60 g;
- Šokoladas – 100 g.
Šokoladinių sausainių paruošimas:
Išplakite kiaušinį su druska, cukrumi ir vanile. Į masę supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą
. Į tešlą supilkite šokolado drožles, išmaišykite. Iš tešlos iškočiojame nedideles ilgas dešreles, kurias padalijame į trumpesnes.
Nedideles tešlos lazdeles dedame ant kepimo skardos ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Tuo tarpu ištirpiname šokolado plytelę ir
kiekvieną lazdelių galą pamerkiame į šokoladą
.
Gausite neįprastai skanų šokoladinį sausainį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
