Sekite mus Facebook'e!
Sužinokite, kaip iškepti skanius sausainius „Grybai“ pagal paprastą receptą be specialių formelių! Lengvai pagaminami ir neįtikėtinai skanūs saldumynai, kurie nukels jus į vaikystę. Idealiai tinka šeimos arbatėlėms.
Ingredientai:
Tešla:
100 g sviesto,
200 g cukraus,
100 g grietinės,
1 kiaušinis,
400 g miltų,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Papuošimui:
1 kiaušinio baltymas
200 g cukraus pudros
2 valg. š. sausų aguonų sėklų
100 g šokolado
1 valg. š. sviesto
Paruošimas:
Tešla:
Į dubenį įdedu minkštą sviestą, įdedu cukrų, grietinę ir kiaušinį, mikseriu išmaišau iki vientisos masės. Įberiu miltus ir kepimo miltelius, rankomis užminkau tešlą. Padalinu ją į 2 lygias dalis.

Iš pirmosios tešlos dalies plėšau gabalėlius ir suformuoju grybų kotelius. Sudėjau juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.

Iš antros tešlos dalies formuoju paplotėlius, kurie bus kepurėlės grybams. Juos kepu tokiu pačiu būdu.

Gatavose iškeptose kepurėlėse apačioje peiliu įpjaunu mažus apvalius įpjovimus.

Dubenyje kiaušinio baltymą suplaku su cukraus pudra iki vientisos masės. Šiuo mišiniu supilu kepurėles ir taip prie jų priklijuoju kojeles.

Visus grybų kotelius sutepu baltymų mase. Pamirkau juos aguonų sėklose.

Ištirpdau šokoladą, įdedu sviesto ir išmaišau. Dabar kepurėles pamirkau ištirpintame šokolade. Padedu jas ant kepimo popieriaus ir palieku, kol šokoladas visiškai sukietės.

Skanaus!
