Sekite mus Facebook'e!
Namuose pasigaminti ledus užtruksite kelias minutes. Turėtumėte turėti kondensuoto pieno ir grietinėlės. Tai pagrindiniai skanėsto gaminimo ingredientai. Jums taip pat gali prireikti vaflių plutelių, jei norite gaminti ledų briketus.

Produkto proporcijos:
- 500 ml grietinėlės 33-35 proc;
- 370 g kondensuoto pieno.
Kad grietinėlę būtų lengviau suplakti, įdėkite ją pusvalandžiui į šaldiklį. Tada supilkite juos į švarų, sausą dubenį, prieš tai šiek tiek suplaktą. Maišytuvu su plaktuvu pradėkite plakti produktą. Iš pradžių reikia dirbti nedideliu greičiu, paskui palaipsniui jį didinti. Kuo riebesnė grietinėlė, tuo greičiau ji bus išplakta.


Kai pasirodys viršūnėlės, galite įvesti kondensuotą pieną. Jį pilkite lėtai ir neišjunkite maišytuvo. Pabaigoje prietaisu dirbkite ilgiau, kad gautumėte vientisą masę. Svarbiausia nepersistengti.


Jei naudojate vaflinių pyragaičių formą, ją išklokite. Šonus galite uždengti acetato plėvele, kad būtų lengviau atskirti ledus. Supilkite masę į formą ir ant viršaus uždėkite antrąjį tortą. Jį šiek tiek prispauskite. Dėkite į šaldiklį 5-6 valandoms, geriausiai per naktį.


Po užšaldymo galite pastebėti, kad viršutinė pluta šiek tiek išlinkusi. Tai normalu. Jei plutos nėra, tiesiog supilkite masę į bet kurią formą ir užšaldykite. Gatavas produktas gaunasi riebus, pieniškas, nepaprastai skanus.




Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
